ΧΑ: Βήμα σημειωτόν περιμένοντας το Eurogroup

Παγωμένος ο ΓΔ με διακύμανση μόλις τεσσάρων μονάδων στη συνεδρίαση και όγκος συναλλαγών μόλις 22 εκατ. καθώς οι επενδυτές περιμένουν ειδήσεις για την αξιολόγηση. Σε ποιες μετοχές εστιάζονται οι κινήσεις.

ΧΑ: Βήμα σημειωτόν περιμένοντας το Eurogroup

Εν μέσω, εμφανώς, επιφυλακτικού διεθνούς κλίματος, μετά τις δηλώσεις Trump, το Ελληνικό Χρηματιστήριο επέλεξε να τηρήσει στάση αναμονής, περιμένοντας την σημερινή συνεδρίαση του ESM, για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ήρθαν λίγο πριν το κλείσιμο. 

Ξεκινώντας από ένα χρηστικό στοιχείο και σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α., "για την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου μετατέθηκε η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των νέων κανονιστικών αποφάσεων του Χρηματιστηρίου.  Παρεμπιπτόντως, η παρουσία μόνο 23 Μελών του Χ.Α. στην εικονική συνεδρίαση, ασφαλώς και είναι ακόμα ένα δείγμα χαμηλού ενδιαφέροντος και προσδοκιών, ακόμα και από τους επαγγελματίες του χώρου.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ασφαλώς και με τόσο χαμηλό τζίρο, κάθε συμπέρασμα για την βραχυπρόθεσμη τάση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλές για την συνέχεια, όμως θα μπορούσε να υποστηριχθεί με σχετική βεβαιότητα ότι τα λίγα ενεργά χαρτοφυλάκια προσπάθησαν να επαναφέρουν, με κλείσιμο, τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 640 μονάδων και να "διασκεδάσουν", κάπως, τις αρνητικές εντυπώσεις της Παρασκευής, προσπάθεια που δεν "επέτρεψαν να πετύχει" οι τελικές δημοπρασίες.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή κίνηση του Δείκτη εξαντλήθηκε σε ένα εύρος λίγο μεγαλύτερο των τεσσάρων μονάδων και αυτό καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι οι "αντιμαχόμενες" πλευρές δεν αποφάσισαν να πάρουν "πρωτοβουλίες" που θα έκαναν περισσότερο "αισθητή την παρουσία τους" στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ.

Άλλωστε και η αξιολόγηση της Standard and Poor's δεν επεφύλαξε κάποιο "δώρο" για τους ελάχιστους συγκρατημένα αισιόδοξους, έστω και αν η συντριπτική πλειονότητα των ενεργών παικτών διατηρούσε τον πήχη των προσδοκιών εξαιρετικά χαμηλά.

Ξεκινώντας από τις ειδήσεις που "είδαν το φως της δημοσιότητας" από την Παρασκευή και μετά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "η πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης κυριάρχησε στις ερωτήσεις που απηύθυναν στα υψηλόβαθμα στελέχη των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών οι fund managers κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Λονδίνο η Deutsche Bank. 

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ της Αναστασίας, "Συναγερμός έχει σημάνει στο Τραπεζικό Σύστημα αλλά και στις Εποπτικές Αρχές καθώς δεν προχωρούν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, με συνέπεια να έχουν μπλοκάρει κρίσιμες ενέργειες και να βαλτώνει το εγχείρημα της ενεργής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Εν τω μεταξύ, "η Κυβέρνηση, μέσω της επιστολής του αρμοδίου Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενημέρωσε τους Θεσμούς ότι θα προσέλθει στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου με συγκεκριμένες θέσεις σ' όλα τα εκκρεμή ζητήματα", γνωστοποίησαν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.

"Η Κομισιόν δουλεύει εντατικά με τις Ελληνικές Αρχές και άλλους Εταίρους για να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος πριν το Eurogroup της Πέμπτης. Στόχος μας παραμένει να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε, ενημερώνοντας τους συντάκτες στις Βρυξέλλες, ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., οι περισσότεροι των αναλυτών παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί, εκτιμώντας ότι το Eurogroup της Πέμπτης δεν θα δώσει την ουσιαστική είδηση που περιμένει η Αγορά και όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις παραπέμπονται για μεταγενέστερα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, "το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην σημερινή συνεδρίαση του ESM και κυρίως στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης. Από το κλίμα που θα επικρατήσει θα διαφανεί αν και κατά πόσο είναι εφικτό να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στις 20 Φεβρουαρίου, όπως προσδοκά η Κυβέρνηση. Παράλληλα, η ανάληψη της Αμερικανικής Προεδρίας από τον Trump εισάγει τις ΗΠΑ, κατ’ επέκταση δε την Παγκόσμια Οικονομία και τις Αγορές σε 'αχαρτογράφητα ύδατα' αναμένοντας τις πρώτες του αποφάσεις".

Από την άλλη και σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Merit Sec., "η Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ορίζεται ως μία κρίσιμη ημέρα, όπου ενδεχομένως να ξεκαθαριστούν οι διαθέσεις και των 2 Πλευρών σχετικά με την 2η αξιολόγηση. Η Αγορά είναι έτοιμη να δοκιμάσει ανοδικά, αρκεί να γνωρίζει σύντομα αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, ή στην αντίθετη κατεύθυνση το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης της αξιολόγησης. Μέχρι τότε δεν αναμένεται κάτι 'συνταρακτικό' στο εσωτερικό, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η μεταβλητότητα και το πτωτικό ρίσκο στις Διεθνείς Αγορές θα αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα".

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο, με τον τίτλο της Eurobank (-1,11%) να κλείνει και στο χαμηλό ημέρας.

Ας σημειωθούν τα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανοδικά "ξεσπάσματα" για την Τρ. Αττικής (+15,79%), με εμφανώς μεγάλη προσφορά και η αλλαγή εικόνας στην Τρ. Ελλάδος, καθώς μετά το εντυπωσιακό +6,98% της Παρασκευής, σήμερα ο τίτλος κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, βρέθηκε να υποχωρεί έως και 6,75% και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με ημερήσιες απώλειες 4,04%, πιθανόν από όσους περίμεναν κάποιο καλύτερο μέρισμα από το "γνωστό" 0,6720 (μικτό) ανά μετοχή, καθώς την "μερίδα του λέοντος" από τα κέρδη συνεχίζει να την παίρνει το Ελληνικό Δημόσιο (!)

Μεταφερόμενοι στον υπόλοιπο, μη Τραπεζικό, 25αρη, η Αεροπορία Αιγαίου (+2,28%) συμπλήρωσε και πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας. Η μετοχή είναι "long" όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 6,39 ευρώ, ενώ αν συνεχίσει να κινείται "βόρεια" ο πρώτος στόχος εντοπίζεται στα 6,83 ευρώ, αφού άφησε πίσω της την ενδιάμεση αντίσταση στα 6,63 ευρώ.

Η επιστροφή των σεναρίων για πώληση της ΔΕΣΦΑ, σε συνδυασμό ότι η εισηγμένη υπολείπεται αισθητά, σε κεφαλαιοποίηση, από την Motor Oil, έδωσαν σχετική κινητικότητα στα Ελ. Πετρέλαια (+1,81%), ο τίτλος των οποίων κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αν και υποχώρησε αισθητά από το υψηλό ημέρας. Η μετοχή παραμένει "long" όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 4,36 ευρώ.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε και ο τίτλος της ΕΕΕ (+0,81%), δίνοντας τις δικές του "βοήθειες" στον Δείκτη, ενώ νεότερη "κορυφή" σημείωσε ο Μυτιληναίος (+1,12%), στην πλαγιοανοδική κίνηση που δείχνει να είναι σε εξέλιξη.

To 6,40 είναι κύρια αντίσταση. Μια κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης στο 6,64 σε πρώτη και στο 6,95 - 7,00 σε δεύτερη φάση. Τα 6,27 και 6,20 ευρώ κοντινές στηρίξεις, με το 6,08 κύρια και "stop" σε ημερήσιο

Μετά το -6,47% της Παρασκευής, σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και ο τίτλος της Jumbo (+1,97%), με σαφώς μικρότερη προσφορά.

Δεν άλλαξε κάτι στα τεχνικά δεδομένα, όσον αφορά τους βασικούς δείκτες (ΓΔ, FTSE25), την ώρα που ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών (-0,72%) συμπλήρωσε και έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

Ο FTSE25 έχει σαν πρώτη στήριξη την ζώνη 1700 - 1695 και αμέσως επόμενη τις 1672 μονάδες. Αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 1736 - 1740 μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο 1780. "Daily position long" με "stop" τις 1632 μονάδες

Στον Γενικό Δείκτη παραμένουμε "Long" όσο κλείνει πάνω από τις 624 μονάδες, ενώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζονται το 600 επίπεδο είναι και το επίπεδο που δεν πρέπει να χάσουμε σε εβδομάδα. Το 652 έχει γίνει σημαντική αντίσταση που κατοχύρωση θα μπορούσε και πάλι να δοκιμάσει μία ανοδική κίνηση στο 670. Πολύ σημαντικό το κλείσιμο του μήνα πάνω από το 635.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Χωρίς νέα δεδομένα συνεχίζει να κινείται η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, ενώ η πραγματική Οικονομία έχει βαρεθεί να περιμένει εξελίξεις σε σχέση με την αξιολόγηση όταν η ψυχολογία μέρα με την μέρα γίνεται και χειρότερη" επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Ο χρόνος κυλάει χωρίς θετικά νέα, ενώ οι ελπίδες για μία πολιτική λύση που ήλπιζε η Κυβέρνηση έχουν εξανεμιστεί. Ξέρει πως αν δεν προλάβει να μπει στο "QE", έστω και την τελευταία στιγμή, τα πράγματα μπορεί να επιστρέψουν και πάλι στο 2015, με τις λύσεις να είναι πολύ πιο περιορισμένες πλέον.

Φαίνεται να γίνονται προσπάθειες να υπάρξει έστω μία αρχική συμφωνία μέχρι τέλος Ιανουαρίου και οριστικοποίηση μέσα στον Φεβρουάριο με τον χρόνο, πλέον, να πιέζει ασφυκτικά.

Το ΔΝΤ είναι "κλειδί" στην υπόθεση αν και δύσκολα δεν θα υπάρξει συμμετοχή του.

Σύμφωνα με την άποψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, "το σύνολο της Οικονομίας και του Κόσμου έχουν κουραστεί να περιμένουν κάτι που δεν έρχεται, βλέποντας πόσος χρόνος και χρήμα έχουν χαθεί ήδη".

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτή εικόνα παρουσίασαν, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, οι μεγαλύτερες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Shanghai Composite (+0,44%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Nikkei (-1,29%).

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, ενώ με πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Διορθώνει ελαφρώς το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για το Ευρώ και σχετικά μεγαλύτερα για τον Χρυσό.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, "όποια Χώρα φύγει από το Ευρώ θα πρέπει να τακτοποιήσει τις απαιτήσεις και τα χρέη της προς το σύστημα πληρωμών της Ευρωζώνης πριν κόψει τους δεσμούς", δήλωσε ο Mario Draghi, απαντώντας σε δύο Ιταλούς βουλευτές.

Με βάση τα στοιχεία στα τέλη Νοεμβρίου από το σύστημα πληρωμών "Target 2", αυτό θα άφηνε την Ιταλία με ένα λογαριασμό 358,6 δισ. ευρώ. Καθώς αυτές οι πληρωμές εν γένει δεν διακανονίζονται, αδύναμες Οικονομίες περιλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας έχουν αθροιστικά μεγάλες υποχρεώσεις στον "Target 2", ενώ η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος Πιστωτής με απαιτήσεις 754,1 δισ. ευρώ.

"Η συνεργασία και όχι η απομόνωση είναι ο τρόπος για την επίλυση κρίσεων", τόνισε σε άλλη δήλωσή του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο για 'stress tests' στις Τράπεζες προκειμένου να διαπιστώσει τις άμυνές τους σε περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων", δήλωσαν στο Reuters ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Το Κυβερνητικό χρέος της Ευρωζώνης υποχώρησε το τρίτο τρίμηνο στα χαμηλότερα επίπεδά του εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων πως η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος. Η αναλογία χρέους/ΑΕΠ μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο σε 90,1%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Αυτό, έναντι 91,5% την ίδια περίοδο πριν από έναν χρόνο και 91,2% τους τρεις προηγούμενους μήνες, ενώ είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

"Η Βρετανία μπορεί να συζητήσει επάνω σε εμπορικές συμφωνίες με άλλες Χώρες, αρκεί να μη διαπραγματευτεί επισήμως μαζί τους πριν φύγει από την ΕΕ", ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους σήμερα στις Βρυξέλλες.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα για την έναρξη των διαδικασιών επαναδιαπραγμάτευσης της εμπορικής συμφωνίας "NAFTA" που υπέγραψαν το 1994 οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.

Όπως μεταδίδει το CNBC, "ο κ. Trump αναμένεται να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα ανακοινώνει την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την εμπορική συμφωνία "TPP" (Trans-Pacific Parternship), μια συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ 11 Χωρών του Ειρηνικού (Μεξικό, Σιγκαπούρη, Καναδά, Ιαπωνία, Αυστραλία, Μπρουνέι, Χιλή, Μαλαισία, Νέα Ζηλανδία, Περού, Βιετνάμ) με τις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ξεκινήσει άμεσα εμπορικές διαπραγματεύσεις με κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος της TPP ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται ότι η "TPP" ξεκίνησε ως ένα υποτιθέμενο αντίβαρο στην ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή της Κίνας στην Παγκόσμια Αγορά και είχε ως σκοπό να προωθήσει Προϊόντα και Υπηρεσίες εταιρειών που έχουν έδρα τις ΗΠΑ, στις Αγορές της Ν.Α. Ασίας.

Ο Ιάπωνας επικεφαλής της γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, Yoshihide Suga, παραδέχθηκε ότι η "TPP" αντιμετωπίζει μια "κλιμακούμενη μάχη" χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο ανέφερε ότι "υπάρχει ένα παράθυρο μέχρι το 2018".

Επιστροφή στο ΧΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στο χρέος και όπως γνωστοποιήθηκε ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις.

"Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ESM και του EFSF θα ελαφρύνουν το βάρος χρέους της Ελλάδας, αλλά η τελική επιτυχία του προγράμματος εναπόκειται στην συνεχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελληνική Κυβέρνηση", δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ.

Την άποψη ότι η επιστολή Τσακαλώτου αποτελεί καλό σημείο εκκίνησης για μια συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων θεσμών εξέφρασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές των Βρυξελλών, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως θα χρειαστούν ακόμη περισσότερες διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με πτωτικές διαθέσεις υποχωρώντας μέχρι τις 637,44 μονάδες (-0,27%) για να ακολουθήσει αντίδραση και συνεχείς εναλλαγές προσήμων, με ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 641,82 μονάδες. Στις 17.00 βρέθηκε στις 640,31 μονάδες (+0,18%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 639,3 μονάδες με οριακά κέρδη 0,02%.

Ο τζίρος καταποντίστηκε στα 22,3 εκατ. (ο αμέσως χαμηλότερος στις 2/1 με 10,4 εκατ.) από τα οποία τα 1,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΜΟΗ), ενώ Alpha Bank, Εθνική και ΟΤΕ "απασχόλησαν" το 47% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι Viohalco, EEE, Jumbo, Folli Follie Group, Ελ. Πετρέλαια, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ, ενώ, αντίθετα, δεν "πάτησαν σε θετικό έδαφος" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Εθνική, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Τιτάν και Motor Oil.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ και στο χαμηλό η Eurobank.

Ελάχιστα τα άξια λόγου χαμηλότερα του FTSE25 (πλην των ΑΤΤ και ΕΛΛ).

Συνεχίζει στα υψηλά 100 μηνών η Ευρ. Πίστη που συμπλήρωσε πέντε ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση στις τελευταίες έξι, ενώ προσπάθεια αντίδρασης σημειώθηκε στο Πλαίσιο (+1,8%), μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και στην ΕΥΑΘ (+1,71%) μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Περίπου μοιρασμένη η τελική εικόνα με 55 ανοδικές μετοχές, έναντι 52 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα του 7%, οι περισσότεροι με ελάχιστες συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα εισήχθησαν στο Χ.Α. οι 25.802.413 νέες μετοχές της εταιρείας "Trastor" (-3,25%), που προέκυψαν από την πρόσφατη Α.Μ.Κ. με καταβολή μετρητών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 80.690.653.

---ΧΠΑ

Σταθεροποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να "γκρεμίζονται" στα συμβόλαια του δείκτη και να υποχωρούν σημαντικά χαμηλότερα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (24.483 συμβόλαια).

Στα 7.481 συμβόλαια του δείκτη, αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος).
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 777, 716 για τον Φεβρουάριο και 61 για τον Μάρτιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.704,75) κινήθηκε μεταξύ 1.701 και 1.722 μονάδων και μείωσε την υποτίμηση στο 0,55%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.472), Πειραιώς (10.070), Εθνική (9.917), MIG (242), ΔΕΗ (158), Alpha Bank (1.889), Μυτιληναίος (292).

Ας σημειωθούν τα 25 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΤΕ, λήξεως Μαρτίου, με τιμή εξάσκησης τα 9,20 ευρώ.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (19.779.857 τεμ.), Alpha Bank (4.327.747 τεμ.), Εθνική (6.939.014 τεμ.) και Eurobank (8.087.709 τεμ.), ΔΕΗ (1.342.915 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v