Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio / Video

Βέμπερ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται restart

Βέμπερ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται restart

Το πρώτο μήνυμα του γερμανού πολιτικού που πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές. Το ευχαριστώ στον Κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη και το μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές. Δίνει έμφαση στην αλληλεγγύη στο θέμα του μεταναστευτικού.

Πέντε γραφήματα που προκαλούν… τρόμο!

Πέντε γραφήματα που προκαλούν… τρόμο!

Μηνύματα για την επόμενη ημέρα στέλνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αλλά και η εικόνα στα εταιρικά. Η επικράτηση της Apple έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών και το κακό ιστορικό της FED.

Ο Τραμπ γράφει νέα σελίδα στην παγκοσμιοποίηση

Ο Τραμπ γράφει νέα σελίδα στην παγκοσμιοποίηση

Η προσπάθεια επιβολής διμερών συμφωνιών κινητοποιεί τα αμυντικά αντανακλαστικά του υπόλοιπου πλανήτη. Η στρατηγική που μπορεί να βάλει στο περιθώριο τις ΗΠΑ και να γυρίσει μπούμερανγκ για τον πλανητάρχη.

Τι κρύβει το σχέδιο απόσυρσης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Τι κρύβει το σχέδιο απόσυρσης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Η κατηγορίες της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας για παραβίαση των όρων και η απάντηση της Μόσχας. Γιατί οι κινήσεις γίνονται με τις δυο πρωτεύουσες να έχουν στραμμένο το βλέμμα στο… Πεκίνο.

Το Νόμπελ Οικονομίας και η άλλη όψη της ανάπτυξης

Το Νόμπελ Οικονομίας και η άλλη όψη της ανάπτυξης

Το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην οικονομική εξίσωση και η σημασία της καινοτομίας στην παραγωγή του ΑΕΠ. Οι βασικές αρχές των Paul Romer και William Nordhaus οι οποίες τους έδωσαν το Νόμπελ Οικονομίας.

Τι πάει… στραβά με τις αναδυόμενες αγορές

Οι τρεις βασικές πληγές στις οικονομίες και το βαρίδι των υποτιμήσεων για τις επιχειρήσεις. Η προβληματική εικόνα σε Τουρκία και Αργεντινή και ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.

Τα βασικά μαθήματα δέκα χρόνια μετά την κρίση

Η αποσύνδεση πραγματικής οικονομίας και τραπεζών, η ροή χρήματος και οι κινήσεις για να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γιατί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης χρεών μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό.

Πού κρύβονται τα... subprime αυτής της δεκαετίας

Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την ανάσχεση της κρίσης και πως μπορούν να αποτελέσουν το σπόρο για την επόμενη δοκιμασία των αγορών. Το βουνό του χρέους και οι παγίδες για την παγκόσμια οικονομία.

Το colpo grosso των κεντρικών τραπεζών στην κρίση

Οι επιθετικές αγορές ενεργητικού μέσα από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης. Πώς κινήθηκαν FED, EKT και Τράπεζα της Ιαπωνίας και πώς διαμορφώνονται τώρα τα δεδομένα. Οι παρενέργειες των προγραμμάτων.

Οι «κληρονομιές» που άφησε η κρίση στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα διάσωσης ολοκληρώθηκε αλλά η χώρα έφτασε να είναι η τέταρτη πιο φτωχή στην Ευρώπη. Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση σε επενδύσεις, κτηματαγορά, ανεργία, ανάπτυξη και κόκκινα δάνεια.

Σκιές και ερωτήματα για την πορεία του Facebook

Οι αναδυόμενες αγορές και η «σύνδεση» με το δολάριο

Η πορεία της Apple από τη χρεοκοπία στο $1 τρισ.

Γιατί «βούλιαξε» το Facebook

Το τουρνουά του Γουίμπλεντον και το τένις στην... ψηφιακή εποχή

Τι είναι τελικά το soft Brexit που εισηγείται η Μέι

Αυτό είναι το ακριβότερο τσάι στον κόσμο

Νέοι επιχειρηματίες δείχνουν τον δρόμο για ένα πράσινο μέλλον

Πώς το σκληρό Brexit πλήττει την αυτοκινητοβιομηχανία

Το πραγματικό πρόβλημα της συμφωνίας CDU-CSU

v