«Έλα τώρα, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν υπάρχουν πραγματικά φαντασμαγορικές παραλίες κοντά στην Αθήνα». Μικρή παύση.
Εξαρτάται τι εννοείς «κοντά». Ναι, μπορεί τα αττικά παράλια και αυτοί που με ύφος δελτίου των 8.00 θα ονομάζαμε «όμοροι νομοί» (Κορινθία, Αργολίδα και πέριξ) να επαρκούν ίσα να κάνεις μια βουτιά «της προκοπής», χωρίς να εντυπωσιαστείς από την ομορφιά τους.
Αν, όμως, είσαι διατεθειμένος να οδηγήσεις μια-δυο ώρες παραπάνω (υπενθυμίζουμε ότι η Καλαμάτα με τον καινούριο αυτοκινητόδρομο απέχει περίπου δυόμισι ώρες από την πόρτα του σπιτιού σας –δοκιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία) η Πελοπόννησος είναι διάσπαρτη με μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, αν όχι του κόσμου ολόκληρου. Κι έχουμε δέκα πολύ καλά παραδείγματα για να υποστηρίξουμε του λόγου μας το αληθές.
Φωκιανό
Θα τη βρείτε: Στον Νομό Αρκαδίας, λίγο πιο κάτω από το Λεωνίδιο όπως κοιτάζετε τον χάρτη. Ξεκινήστε αποφασισμένοι να οδηγήσετε αρκετά, καθότι το κοντινότερο χωριό, τα Πούλιθρα, απέχουν περί τη μία ώρα γεμάτου στροφές δρόμου.
Η παραλία: Ένας τέλειος ημικυκλικός κολπίσκος με διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλα λευκά βότσαλα, και μερικές καταπράσινες βουνοπλαγιές να «κλείνουν» τις άκρες του. Είναι ένα από τα ελάχιστα φυλαγμένα μυστικά της Πελοποννήσου (πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πολλές πιθανότητες να την πετύχετε άδεια κι ολόδική σας) και αξίζει με το παραπάνω τον προαναφερθέντα κόπο της οδήγησης.
Έξτρα μπόνους: Το ταβερνάκι στο πίσω μέρος της σερβίρει την ψαριά της ημέρας, μαζί με μυρωδάτη χωριάτικη και σπιτικές τηγανιτές πατάτες, κάτω από τα αρμυρίκια, με soundtrack τα τζιτζίκια και τον ήχο των κυμάτων. Υπολογίστε περίπου 15€ το άτομο.
Βοϊδοκοιλιά
Θα τη βρείτε: Στη Μεσσηνία, 10 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο. Η παραλία: Είναι μια από τις πλέον πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας, και δικαίως: Το υπέροχο ημικύκλιο που σχηματίζει, τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της και οι λευκοί της αμμόλοφοι με την ψιλή σαν πούδρα άμμο συνθέτουν ένα τοπίο φαντασμαγορικό. Τέτοιο που σχεδόν δεν σε ενοχλεί η κοσμοσυρροή του Αυγούστου.
Έξτρα μπόνους: Οι λάτρεις της Ιστορίας σκαρφαλώνουν στους δύο λοφίσκους που κλείνουν τις άκρες της: Στον ένα είναι κτισμένο το Παλαιόκαστρο, το πρώτο κάστρο της Πύλου που χρονολογείται από το 1278, στον άλλο ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος του Θρασυμήδη.
Διαβάστε περισσότερα στο in2life.gr