Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Να φύγουνε, να πάνε αλλού;

Τόσο το κράτος όσο και οι εκπρόσωποι του πιο μαύρου κομματιού του, οι συνδικαλιστές, δεν θέλουν να ξέρουν ούτε για ξένους, ούτε για τα κεφάλαιά τους, ούτε και να ακούν τη λέξη επένδυση στην Ελλάδα.

ΟΤΕ: Να φύγουνε, να πάνε αλλού;
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Τι περισσότερο χρειάζεται;

Πόσο πιο ξεκάθαρο μπορούμε να το κάνουμε, προς όποιον διανοείται να βάλει τα χρήματά του στη χώρα μας για να κάνει την οποιαδήποτε επένδυση;

Η Ελλάδα δεν θέλει επενδύσεις.

Δεν τις επιθυμεί, δεν τις έχει ανάγκη και δεν τις γουστάρει, εν τέλει, βρε αδερφέ!

Τόσο το κράτος όσο και οι εκπρόσωποι του πιο μαύρου κομματιού του, οι συνδικαλιστές, δεν θέλουν να ξέρουν ούτε για ξένους, ούτε για τα κεφάλαιά τους, ούτε και να ακούν τη λέξη επένδυση.

Τελεία και παύλα.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ, τα πράγματα είναι γνωστά. Σκιτζήδες και αεριτζήδες είναι όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση "ηλεκτρισμός" στην Ελλάδα, πέραν φυσικά της ΔΕΗ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, τα ακούσαμε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα χθες, για ακόμη μία φορά, από το στόμα του γενικού γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, κ. Αντώνη Μπιρμπίλη, και τα διαβάσαμε και στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Ο άνθρωπος τα είπε χθες τα πράγματα με το όνομά τους: "Γνώριζαν πού επένδυαν, σε ποια χώρα, με ποιες συνθήκες, σε ποια αγορά και με ποιες προϋποθέσεις. Εάν δεν τους αρέσει η επένδυσή τους, να πάνε αλλού. Εμείς Κινέζοι εργαζόμενοι των επενδύσεών τους δεν θα γίνουμε".

Η στάση του συνδικαλιστή, ο οποίος εκλέγεται επί σειρά ετών με τη ΔΑΚΕ, δεν είναι τυχαία. Ταυτίζεται στο συγκεκριμένο ζήτημα με εκείνη του προέδρου του φορέα κ. Παναγιώτη Κούτρα, ο οποίος εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και αποτελεί το απαύγασμα δεκαετιών κυριαρχίας των συνδικαλιστών, που ανήκουν σε αμφότερα τα "κόμματα εξουσίας", στις ελληνικές ΔΕΚΟ.

Τι και αν η χώρα βυθίζεται στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 50 χρόνων;

Τι και αν η επένδυση της Deutsche Telekom για την απόκτηση του 30% του ΟΤΕ είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα;

Τι και αν η μείωση του κόστους μισθοδοσίας στον ΟΤΕ αποτελεί αίτημα και της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία κατέχει το 20% του Οργανισμού και διατυπώθηκε με την πρόσφατη επιστολή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προς τις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ;

Απλώς και μόνο η αναφορά που διατύπωσε ο κυριότερος μέτοχος του ΟΤΕ, επίσης κρατικός τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός, στο ενδεχόμενο μισθολογικών μειώσεων, αρκούσε για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Τι είπε ακριβώς η Deutsche Telekom διά στόματος του στελέχους της και μέλους του Δ.Σ. του ΟΤΕ κ. Γκουίντο Κέρκοφ; Ότι "πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποιες διαρθρωτικές προκλήσεις. Συνολικά, το μισθολογικό κόστος στον ΟΤΕ αντιστοιχεί στο 37% του τζίρου της εταιρίας, ενώ στην Deutsche Telekom είναι στο 20%".

Είπε, δηλαδή, ότι το κόστος μισθοδοσίας είναι στον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της Ελλάδας περίπου το διπλό από ό,τι στη Γερμανία και πως έτσι οι εργαζόμενοι σε αυτόν χάνουν το όποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα μπορούσαν να έχουν…

Χάνουν, δηλαδή, τη δυνατότητα μακροπρόθεσμης διατήρησης των θέσεων εργασίας τους, καθώς απώλεια ανταγωνιστικότητας συνεπάγεται σε εύρος χρόνου απουσία βιωσιμότητας, όπως είδαμε "συνολικά" και ως χώρα…

Όμως, αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με αυτούς, ας πρόσεχαν οι ξένοι πριν επενδύσουν στη χώρα μας και αν δεν τους αρέσει, να φύγουνε. Να πάνε αλλού

Όμως, μετά, ας μην ψάχνουμε να βρούμε "τι φταίει" και δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εδώ, ακόμη και στην περίπτωση του ΟΤΕ, αν δεν ήταν για επιχειρηματίες όπως ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, νομίζετε ότι θα είχε κοιτάξει προς τα μέρη μας ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός που ακούει στο όνομα Deutsche Telekom;

Για να μην ξεχνιόμαστε και να μη λησμονούμε τον πόλεμο που είχε κάνει τότε το επίσημο ελληνικό κράτος στην εμπλοκή ιδιωτικών κεφαλαίων στον ΟΤΕ…

Τι τα θέλετε όμως; Το κράτος δεν έθρεψε και δεν συνεχίζει να τρέφει τους συνδικαλιστές;

[email protected]


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.



Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v