«Σε φρενοκομείο καμιά πολιτική δεν πετυχαίνει»

Απόλυτη ανάγκη η μετεκλογική συνεννόηση των κομμάτων, δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης. Πρέπει να συμφιλιωθούμε με τις έννοιες επιχειρηματικότητα και κέρδος. Ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Την ανάγκη ενότητας και συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών φορέων την επόμενη μέρα των εκλογών θεωρεί επιτακτική ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης στη Νέα Δημοκρατία και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών.

Δηλώνει πως κατ’ ιδίαν υπάρχουν περισσότερες συγκλίσεις από όσες εμφανίζονται δημοσίως, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα φάση κρίνονται τόσο η πολιτική αξιοπρέπεια όσο και η προσωπική υπόσταση. Υποστηρίζει ότι απαιτούνται «αλήθεια πριν από τις εκλογές, αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη μετά από αυτές».

Παραδέχεται θετικά στοιχεία από τα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως ο πρόσφατος νόμος για την επιχειρηματικότητα. Aναγνωρίζει καθυστερήσεις και παραλείψεις κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. και κρατά κάποιες αποστάσεις από τις προτάσεις του κόμματός του, όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 15%.

Θεωρεί άμεση προτεραιότητα την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω ΕΣΠΑ. Εκτιμά ότι κάποιοι στόχοι του θα πρέπει να αναθεωρηθούν ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα.

Θεωρεί αναγκαία τη συμφιλίωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας και του κέρδους καθώς υπογραμμίζει ότι μόνο από τον επιχειρηματικό τομέα προκύπτουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Θεωρεί δε κρίσιμο ζήτημα τη συμφωνία όλων των πολιτικών φορέων σε ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, «που να μην είναι Sudoku».

Αναφέρει πως όλοι γνωρίζουν τους τομείς όπου η χώρα θα πρέπει να στρέψει τις προσπάθειές της ώστε να ανακάμψει (ενέργεια, τουρισμός, αγροτική παραγωγή). Εκτιμά ότι σήμερα μεγαλύτερη σημασία έχουν οι άνθρωποι, οι managers και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των πρωτοβουλιών. Αν και αναγνωρίζει ότι πρέπει να υποστηριχθεί η καινοτομία, δηλώνει ότι και οι παραδοσιακοί κλάδοι δραστηριότητας, όπως η οικοδομή, δεν μπορούν να πέσουν στον Καιάδα.

Ο κ. Χατζηδάκης τονίζει τη σημασία του τομέα της ενέργειας, αλλά σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι οι υδρογονάνθρακες δεν είναι ο κρυμμένος θησαυρός, αφού θα χρειαστούν χρόνια για την αξιοποίησή τους.

Παραδέχεται ότι το μισθολογικό κόστος δεν είναι ο καίριος παράγοντας για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Ελλάδας αφού σχετίζεται και με άλλες παραμέτρους.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v