Πτώση για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες των εργοστασίων μειώθηκαν απροσδόκητα τον Μάρτιο, με τους κατασκευαστές να εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από την υποτονική παγκόσμια ζήτηση, τα υψηλά επιτόκια και την ακριβότερη ενέργεια.

Πτώση για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε για πρώτη φορά φέτος -υπογραμμίζοντας τις διαρκείς προκλήσεις του κλάδου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,4% τον Μάρτιο, λόγω της πτώσης σε καταναλωτικά και ενδιάμεσα αγαθά και στην ενέργεια, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Η επίδοση, πάντως, ήταν καλύτερη από την πτώση 0,7% που υπολόγισαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε τον Απρίλιο την πρόσφατη άνοδο στη γερμανική μεταποιητική παραγωγή ως ένδειξη ότι τα χειρότερα προβλήματα της χώρας μπορεί να έχουν τελειώσει.

Μετά από δύο χρόνια σχεδόν στασιμότητας, η οικονομία της Γερμανίας επεκτάθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στις αρχές του 2024. Παραμένει εύθραυστη, ωστόσο, ιδίως λόγω της επίμονης αδυναμίας στη μεταποίηση, η οποία διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομία απ' ό,τι σε άλλες χώρες της περιοχής.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες των εργοστασίων μειώθηκαν απροσδόκητα τον Μάρτιο, με τους κατασκευαστές να εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από την υποτονική παγκόσμια ζήτηση, τα υψηλά επιτόκια και την ακριβότερη ενέργεια μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψη ανάπτυξης για φέτος στο 0,3% από 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v