Προειδοποίηση Maersk: Χτυπάνε μακρύτερα οι Χούθι

«Η ζώνη κινδύνου έχει επεκταθεί», επεσήμανε ο ναυτιλιακός κολοσσός. Μειώθηκε η δυναμικότητα του στόλου κατά 15-20% εξαιτίας της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Προειδοποίηση Maersk: Χτυπάνε μακρύτερα οι Χούθι

Η διακοπή της κυκλοφορίας πλοίων μεταφοράς κοντέινερ στην Ερυθρά Θάλασσα αναμένεται να μειώσει τη δυναμικότητα του κλάδου μεταξύ Άπω Ανατολής και Ευρώπης κατά περίπου 15%-20% το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε σήμερα ο ναυτιλιακός κολοσσός Maersk.

Η εταιρεία, που θεωρείται βαρόμετρο του παγκόσμιου εμπορίου, σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι διακοπές στη ναυτιλία που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις των μαχητών Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

«Η ζώνη κινδύνου έχει επεκταθεί και οι επιθέσεις φτάνουν ακόμη περισσότερο στις υπεράκτιες περιοχές», επεσήμανε η Maersk.

«Αυτό ανάγκασε τα πλοία μας να επιμηκύνουν περαιτέρω το ταξίδι τους, με αποτέλεσμα επιπλέον χρόνο και κόστος για να φτάσει το φορτίο σας στον προορισμό του προς το παρόν», επεσήμανε σε αναφορά προς τους πελάτες της, μεταδίδει το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v