Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδριάζει ξανά ο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία 10 Ιανουαρίου

Η Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones. Το θα ζητήσει αυξημένη βοήθεια από κάθε μία από αυτές διμερώς και κυρίως περισσότερους πόρους για την αεράμυνα.

Συνεδριάζει ξανά ο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία 10 Ιανουαρίου

Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο πρεσβευτών, κατόπιν αιτήματος του Κιέβου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα μέσω του «Χ», ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Ντίλαν Γουάιτ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, σε επίπεδο πρεσβευτών, σχετικά με το αίτημα της Ουκρανίας, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας».

Η Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones και το Κίεβο έχει ζητήσει περισσότερους πόρους αεράμυνας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η Ουκρανική πλευρά αναμένεται να ενημερώσει τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και να ζητήσει αυξημένη βοήθεια από κάθε μία από αυτές διμερώς.

Οι πρεσβευτές της Ουκρανίας και των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη κατόπιν αιτήματος του Κιέβου, το οποίο ζητεί την ενίσχυσή του με περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας μετά τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα.

Αυτή η συνάντηση, με τη μορφή του νεοσύστατου Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, η οποία αποφασίστηκε από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατόπιν αιτήματος του Κιέβου, ακολουθεί τις «πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον Ουκρανών αμάχων», όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Ντίλαν Γουάιτ.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη προμηθεύσει «σημαντικές ποσότητες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία και έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν περαιτέρω τα αμυντικά μέσα της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Η Ρωσία εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με πυραύλους και drone κατά της Ουκρανίας από την εισβολή της στη χώρα αυτή στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Αντιμέτωπο με αυτές τις επιθέσεις, το Κίεβο απαιτεί περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους δυτικούς συμμάχους του, οι οποίοι ωστόσο δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

Η στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να εμποδίζεται από το αμερικανικό Κογκρέσο λόγω της απροθυμίας Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v