Στο Τελ Αβίβ ο Ρίσι Σούνακ, αναμένεται συνάντηση με Νετανιάχου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σκοπεύει να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και θα προειδοποιήσει κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Στο Τελ Αβίβ ο Ρίσι Σούνακ, αναμένεται συνάντηση με Νετανιάχου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έφτασε σήμερα στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σε μια επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Σούνακ θα εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, επεσήμανε το γραφείο του και θα προειδοποιήσει κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

«Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και πάρα πολλές ζωές έχουν χαθεί μετά τη φρικτή τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενόψει της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η φονική έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, θα πρέπει να αποτελέσει «σημείο καμπής για τους ηγέτες της περιοχής και όλου του κόσμου ώστε να ενωθούν και να αποφύγουν την περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης».

Παράλληλα ο Σούνακ δεσμεύθηκε ότι η χώρα του «θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αυτής».

Εξάλλου ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ζητήσει να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, που συνδέει τη Γάζα με την Αίγυπτο, το συντομότερο δυνατόν ώστε να εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακα βοήθεια και να καταφέρουν να φύγουν από εκεί Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Τουλάχιστον 7 Βρετανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι εννέα αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς, δήλωσε χθες, Τετάρτη, εκπρόσωπος του Σούνακ.

Παράλληλα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, που επισκέφθηκε το Ισραήλ την προηγούμενη εβδομάδα, θα μεταβεί τις επόμενες τρεις ημέρες στην Αίγυπτο, την Τουρκία και το Κατάρ όπου θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους και θα συζητήσει τη σύγκρουση και την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Η Βρετανία επεσήμανε ότι οι τρεις αυτές χώρες είναι «ζωτικής σημασίας για τις διεθνείς προσπάθειες να διατηρηθεί η περιφερειακή σταθερότητα, να απελευθερωθούν οι όμηροι και να επιτραπεί η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v