Κίνα: Γίνε πληροφοριοδότης για το καλό της χώρας και κέρδισε χιλιάδες γουάν

Τυποποιούνται οι αμοιβές των πολιτών, καθώς «εντείνονται οι απειλές από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών». «Συσπειρώνουμε τις καρδιές, το ηθικό, τη σοφία και τη δύναμη του λαού» εναντίον των κατασκόπων. Μια καλή δεύτερη δουλειά για τη συμπλήρωση του οικογενειακού εισοδήματος...

Κίνα: Γίνε πληροφοριοδότης για το καλό της χώρας και κέρδισε χιλιάδες γουάν

Οι Κινέζοι πολίτες μπορούν να λάβουν ανταμοιβή άνω των 100.000 γουάν (15.000 δολαρίων) ή ειδικά πιστοποιητικά-«γαλόνια», εφόσον δώσουν πληροφορίες που αφορούν παραβιάσεις της εθνικής ασφάλειας, με βάση τα μέτρα που εισήχθησαν αυτή την εβδομάδα, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανταμοιβή για πληροφορίες που οδηγούν στην αποκάλυψη ξένων κατασκόπων ή άλλων παραβιάσεων ασφαλείας είναι μια πρακτική που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Κίνα. Τα νέα μέτρα έχουν στόχο να τυποποιήσουν τις ανταμοιβές και να δώσουν κίνητρο στους πολίτες, σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι απειλές από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και άλλες εχθρικές δυνάμεις, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας, σύμφωνα με κρατικό μέσο ενημέρωσης.

«Η διαμόρφωση των μέτρων ευνοεί την πλήρη ενεργοποίηση του ενθουσιασμού του ευρύτερου κοινού για να στηρίξει και να βοηθήσει το έργο της εθνικής ασφάλειας, συσπειρώνοντας τις καρδιές, το ηθικό, τη σοφία και τη δύναμη του λαού», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Legal Daily.

Οι πολίτες μπορεί να λάβουν «άυλες ανταμοιβές» με τη μορφή πιστοποιητικών ή «υλικές ανταμοιβές» από 10.000 έως πάνω από 100.000 γουάν, ανάλογα με την αξία της πληροφορίας, ανέφερε το υπουργείο.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις αναφορές τους μέσω τηλεφωνικής γραμμής ή ιστοσελίδας, μέσω ταχυδρομείου, με φυσική παρουσία ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Όταν παραπάνω από ένας πολίτης προσφέρει την ίδια πληροφορία, τότε αυτός που την ανέφερε πρώτος έχει προτεραιότητα στο να λάβει ανταμοιβή, αν και μπορεί να κριθεί ότι και άλλοι πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v