Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις σε ΗΠΑ, Γερμανία

Στο ιστορικό χαμηλό του 2,066%, υποχώρησε την Πέμπτη η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου. Διευρύνονται τα spreads των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων. Υπερβαίνουν τις 290 μονάδες βάσης. Ρεκόρ για χρυσό.

Το αρνητικό κλίμα στις αγορές συνεχίζεται, καθώς οι προτάσεις Μέρκελ - Σαρκοζί δεν δείχνουν να καθησυχάζουν τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη

Οι ανησυχίες στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με τον προβληματισμό για την παγκόσμια ανάπτυξη οδηγούν τους επενδυτές στην ασφάλεια των γερμανικών και των αμερικανικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα προς την τιμή, έφτασε την Πέμπτη στο ιστορικό χαμηλό του 2,066%, ενώ η απόδοση του 2ετούς έπεσε στο 0,498%, το χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2010.

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς είχε υποχωρήσει χθες κατά 5,3 μονάδες βάσης, στο 2,28%.

Σε επίπεδα ρεκόρ διαπραγματεύονται και τα αμερικανικά ομόλογα, με τις αποδόσεις να υποχωρούν κάτω και από το 2%, σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Στο 0,19% υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού τίτλου.

Την ίδια ώρα ο χρυσός έφτασε και σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 1,820 δολάρια την ουγκιά.

Αντίστροφα κινούνται τα ομόλογα των χωρών της ευρωπεριφέρειας. Τα spreads των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων διευρύνονται, υπερβαίνοντας τις 290 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται ότι χθες τα spreads των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων δεν είχαν παρουσιάσει ιδιαίτερες μεταβολές. Συγκεκριμένα, το spread του ιταλικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε στις 269 μονάδες βάσης (με απόδοση 4,98%) και του ισπανικού στις 260 μ.β. (4,74%).
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v