Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το φράγκο με τα νέα μέτρα της SNB

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να παράσχει νέα ρευστότητα στην αγορά για να χαλιναγωγήσει το νόμισμα της χώρας μετά το χθεσινό ρεκόρ οδηγεί σε σημαντική υποχώρηση το ελβετικό φράγκο.

Πτωτικά κινείται το δολάριο μετά τη δέσμευση της Fed για χαμηλά επιτόκια την επόμενη διετία, όμως η έκπληξη κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην αγορά συναλλάγματος είναι η σημαντική υποχώρηση του φράγκου μετά τα νέα μέτρα της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, η SNB, μετά τα νέα υψηλά του φράγκου την προηγουμένη, ανακοίνωσε νέα παροχή ρευστότητας στις αγορές και προειδοποίησε για νέα μέτρα σε περίπτωση νέας ανοδικής πορείας του ελβετικού φράγκου. Το αποτέλεσμα ήταν το ελβετικό νόμισμα να υποχωρήσει κατά 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,0427 φράγκο και κατά 0,3% έναντι του δολαρίου στο 0,7249 φράγκο. Οι αναλυτές, ωστόσο, εξακολουθούν να θεωρούν ορατό το ενδεχόμενο ισοτιμίας 1 προς 1 για το ελβετικό νόμισμα με το ευρώ.

Το δολάριο, μετά την πρωτοφανή δέσμευση της Fed να υποσχεθεί χαμηλά επιτόκια για δύο χρόνια, υποχωρεί κατά 0,3% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 76,86 γεν. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα είναι σχεδόν αμετάβλητο στο 1,4368 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v