Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη βλέπει η Αθήνα

Πώς σχολιάζει αρμόδια πηγή την ανάρτηση του Έντι Ράμα. Απόφαση-κλειδί του δικαστηρίου. Σημαντικό βήμα στη διαδικασία μετάβασης εξουσίας στον Δήμο Χειμάρρας.

Θετικές εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη βλέπει η Αθήνα

Την ικανοποίηση της σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης Μπελέρη εκφράζει η Αθήνα, με αφορμή σημερινή ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα.

Συγκεκριμένα ο Εντι Ράμα, σχολιάζοντας την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου που υπογραμμίζει πως ο ηττημένος των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Χειμάρρα, Γκιόγκι Γκόρος, δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, σημειώνει:

«Η αναφορά του CCOC (του αλβανικού δικαστηρίου) στο αδιέξοδο που προκάλεσε η προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος στερείται νομιμότητας να ηγηθεί του δήμου εν τη απουσία του νικητή, σαφώς τονίζει την ανάγκη επίλυσης αυτού του αδιεξόδου μέσω της διακοπής της θητείας του χαμένου υποψηφίου, με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για τη διασφάλιση των δημόσιων υπηρεσιών στον δήμο Χειμάρας».

Αρμόδια κυβερνητική πηγή διακρίνει χαραμάδα αισιοδοξίας στην υπόθεση, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Έντι Ράμα στις Βρυξέλλες και αναφέρει σχετικά:

«Το σκεπτικό της σημερινής απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου επιβεβαιώνει ότι ο Φρέντυ Μπελέρη εξελέγη Δήμαρχος Χειμάρρας και ότι ο ηττηθείς υποψήφιος Γκόρος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα δημάρχου. Η αποδοχή του σκεπτικού της απόφασης από τον Αλβανό πρωθυπουργό είναι σημαντικό βήμα στη διαδικασία μετάβασης εξουσίας στον Δήμο Χειμάρρας έως την ολοκλήρωση της εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v