Εκδήλωση στη Σεούλ για τη συνεισφορά της Ελλάδος στον Πόλεμο της Κορέας

Η χώρα μας, παρά τις τεράστιες απώλειες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, απέστειλε στην Κορέα 9 αεροπλάνα και συνολικά 10.824 αξιωματικούς και στρατιώτες, εκ των οποίων οι 194 έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.

Εκδήλωση στη Σεούλ για τη συνεισφορά της Ελλάδος στον Πόλεμο της Κορέας

Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Σεούλ, προκειμένου να προβάλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Πόλεμο της Κορέας, με την ευκαιρία του εορτασμού της 70ης επετείου από την υπογραφή της Ανακωχής το 1953, διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Κορεατική Εθνοσυνέλευση, εκδήλωση σε εμβληματικό χώρο του Κοινοβουλίου, όπου γίνονται δεκτοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν με ολιστικό τρόπο οι διμερείς ιστορικές σχέσεις, η μουσική, η τέχνη και οι γεύσεις της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας, παρά τις τεράστιες απώλειες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, απέστειλε στην Κορέα 9 αεροπλάνα και συνολικά 10.824 αξιωματικούς και στρατιώτες, εκ των οποίων οι 194 έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε εξέχοντες εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, της κυβέρνησης, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Δημοκρατίας της Κορέας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας. Η σύζυγος του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στο εξωτερικό προς προώθηση της υποψηφιότητας του Busan για την φιλοξενία της EXPO 2030, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, όπως σημειώνεται.

Ο γενικός γραμματέας της Εθνοσυνέλευσης της N. Κορέας, Lee Kwangjae, κατά την ομιλία του, τόνισε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ν. Κορέας και Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το μέλλον υπόσχεται πολλά για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Κορέα, Αικατερίνη Λούπα, στο μήνυμά της, τόνισε ότι η ιστορική στιγμή που έφερε την Ελλάδα στην κορεατική χερσόνησο, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των υφιστάμενων ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, και οδηγεί στην περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνεργασίας τους.

Τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία συνέδραμε τη διοργάνωση της πρεσβείας, εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας- Κορέας, Γεώργιος Σταμάτης, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε την σταθερή αλληλεγγύη της Ελλάδος προς την Δημοκρατία της Κορέας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και του Ομίλου ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, που ανέλαβε τη χορηγία της εκδήλωσης, εστίασε στην ισχυρή σχέση που έχουν οι δύο χώρες στον ναυτιλιακό τομέα για περισσότερα από 50 χρόνια, καθώς και στις μελλοντικές προκλήσεις για φιλικές προς το περιβάλλον ναυτιλιακές πολιτικές, όπως αναφέρεται.

Ο Έλληνας πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης ερμήνευσε Έλληνες και διεθνείς κλασσικούς συνθέτες. Ακολούθησε δείπνο προβάλλοντας μέσω της γαστρονομίας τα ελληνικά προϊόντα, ενώ παράλληλα στον χώρο ήταν εκτεθειμένα έργα της ζωγράφου Αγγελικής Αγγελίδη, εμπνευσμένα από την φιλοσοφία και τα σύμβολα της Ν.Κορέας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v