Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσε η ΝΔ. «Παρών» επί της αρχής δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας. Καταψήφισαν επί της αρχής τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι τοποθετήσεις.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσε η ΝΔ.

«Παρών» επί της αρχής δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας.

Καταψήφισαν επί της αρχής τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πολλά άρθρα ωστόσο που κρίθηκε από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ότι κινούνται σε θετική κατεύθυνση υπερψηφίστηκαν και από αυτές.

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις στο Δημόσιο εδώ και 14 χρόνια

Επί του νομοσεδίου του υπουργείου Οικονομικών τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός. Οπως είπε, «σήμερα αποτελεί την υλοποίηση μιας ακόμα δέσμευσής μας. Σηματοδοτεί τη συνέπεια λόγων και έργων, ενσωματώνοντας στο πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ περίπου τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αποδεικνύεται ότι μένουμε πιστοί στα συνθήματά μας, το λέμε και το κάνουμε. Ο προϋπολογισμός των νέων μέτρων φτάνει στα 4,4 δισ. σε βάθος τετραετίας. Κλείνει οριστικά και κάθε συζήτηση για το ποιος διαθέτει κοστολογημένο σχέδιο δράσης. Στις επόμενες εκλογές πιστεύω ότι τα κόμματα θα καταρτίσουν τα προγράμματά τους με πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε τρεις σαφείς κατευθύνσεις, την ενίσχυση του εισοδήματος, την αντιμετώπιση της διεθνούς ακρίβειας και τη στήριξη των πιο ευάλωτων, καθώς και σε ισάριθμα δεδομένα, την συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης, τη δημοσιονομική ισορροπία και τη σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Έμφαση έδωσε στην αύξηση των μισθών του δημοσίου. «Αυξήσεις έρχονται σε όλους είτε ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, σε όσους έχουν οικογένεια και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης. Οι νέες αυξήσεις σε συνδυασμό με τις φοροελαφρύνσεις προσφέρουν σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό το χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται σε δημοσίους υπαλλήλους εδώ και 14 χρόνια».

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε στα «μόνιμα μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας, των ευάλωτων και των νέων, με αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά, το Youth pass, τον διπλασιασμό χρηματοδότησης «Σπίτι μου» κ.α.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην «συνέχιση των αναχωμάτων της πολιτείας στα κύματα του διεθνούς πληθωρισμού και ακρίβειας. Την περασμένη τετραετία μπορέσαμε να ελέγξουμε τα τιμολόγια του ρεύματος. Ειδικά στα τρόφιμα έχουμε επίμονο πληθωρισμό και το κράτος θα συνεχίσει να καλύπτει το 10% των μηνιαίων αγορών. Η παράταση του market pass είναι ένα αντίδοτο στην άνοδο των τιμών. Δεν πρόκειται για μόνιμη λύση, αλλά για μέτρο ανακούφισης που αντισταθμίζει μέρος των απωλειών. Στο μέτωπο κατά της ακρίβειας θα συμμετέχουν και οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας. Η εποπτεία της αγοράς είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς».

Επί της ουσίας, είπε ο πρωθυπουργός, «όσα περιέχονται στο νομοσχέδιο αποτυπώνονται οι βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής μας». Απαντώντας στην κριτική «περί δήθεν επιδοματικής πολιτικής», σημείωσε ότι «οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στα εισοδήματα είναι μόνιμα μέτρα, ο πληθωρισμός κάποια στιγμή θα πέσει. Επιμέρους ενέργειες όπως το market pass έχουν συγκεκριμένη διάρκεια και σκοπό. Είναι λάθος να συγχέονται διαφορετικές πολιτικές που ασκούνται σε διαφορετικά πεδία και για διαφορετικούς λόγους».

Στόχος της κυβέρνησης, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «παραμένει η μεγέθυνση του δημόσιου πλούτου, ώστε το μερίδιο σε αυτόν να αποκτούν όλοι και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι. Κάτι που προφανώς θα ευνοήσει και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τόσο με την είσοδο ξένων κεφαλαίων στην ελληνική αγορά όσο και με τη μείωση του κόστους δανεισμού για το κράτος, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ώστε ο κύκλος της ανάπτυξης να είναι βιώσιμος».

Εξέφρασε τη λύπη του «που η αντιπολίτευση επέλεξε τελικά να μην στηρίξει το νομοσχέδιο, αλλά όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας. Αυτή η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μιας ακόμα επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας, με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους». 

Χατζηδάκης: Υλοποιούμε το 50% των δεσμεύσεων χωρίς κίνδυνο για πρόγραμμα σταθερότητας

«Η κυβέρνηση κάνει αμέσως πράξη τις δεσμεύσεις της. Είχε αμφισβητηθεί η βασιμότητα του οικονομικού μας προγράμματος, αποδεικνύεται ότι το είπαμε και το κάναμε». Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.

Με αυτό το νομοσχέδιο, όπως είπε, «υλοποιείται πράγματι το 50% των προεκλογικών μας οικονομικών δεσμεύσεων σε βάθος τετραετίας, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το πρόγραμμα σταθερότητας. Παράλληλα, προφανώς εμείς είμαστε που μετά από 14 χρόνια δίνουμε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν κομπάζουμε γι’ αυτό, ούτε θεωρούμε ότι έλυσαν το πρόβλημά τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, όμως δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε».

Οι αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ο υπουργός Οικονομικών, «συνολικά το 2023 αντιστοιχούν σε αύξηση του εισοδήματος κατά 10,5%. Αυτό σημαίνει καθαρό όφελος για κάθε δημόσιο υπάλληλο ετησίως κατά 1.476 ευρώ. Επίσης, δίνουμε αύξηση στους υπαλλήλους που έχουν θέση ευθύνης, με αύξηση κατά 30% στο επίδομα. Έτσι συμβαίνει στις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν νομίζω ότι είναι δεξιά ή αριστερή πολιτική. Δυστυχώς δεν υπάρχει ομοφωνία, για εμάς είναι μια συνειδητή πολιτική στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργίας του δημοσίου και καλύτερης απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων».

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «κοινωνική πολιτική» την αύξηση του αφορολόγητου των οικογενειών με παιδιά κατά 1.000 ευρώ.

Με αφορμή την παράταση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σημείωσε ότι «μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί άνω του 85%, δεν θέλαμε να υπάρξει πίεση σε όσους καθυστέρησαν, εννοείται ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση».

Σχετικά με την επιστροφή της εποπτείας της ΕΥΔΑΠ και της ΕYΑΘ στο δημόσιο από το Υπερταμείο, ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί προεκλογικά ότι ήθελε να ξεπουλήσει τα πάντα, όμως δεν υπήρχε ούτε στην άκρη του μυαλού μας τέτοια σκέψη. Από το 2014 υπήρχε σχετική απαγόρευση του ΣτΕ, έγινε σουρεαλιστική συζήτηση που δεν είχε ανταπόκριση στην πραγματικότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει συμφωνία που θα έρθει προς κύρωση και στη Βουλή, με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας στη δανειακή σύμβαση, που θα οδηγεί αφενός σε περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας και αφετέρου σε πληρέστερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια συμφωνία που θα είναι θετική για τα συμφέροντα της χώρας», υπογράμμισε.

Για τις τράπεζες, σημείωσε, «πιστεύουμε στον ανταγωνισμό. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε, ένα από αυτά είναι να ενθαρρύνονται τα νομικά πρόσωπα να αγοράζουν ομόλογα του δημοσίου με κατάργηση σχετικών φόρων. Θα ενθαρρύνουμε και τους πολίτες να στραφούν και σε άλλα προϊόντα πέραν του ταμιευτηρίου των τραπεζών, είτε εντός είτε εκτός τραπεζών. Δάνεια να δίνουν και μη τραπεζικά ιδρύματα, κάτι που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό».

Αναφορικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Το κράτος έχει εισπράξει από τον μηχανισμό παρακράτησης υπερκερδών παραγωγής ενέργειας από τον Ιούλιο του 2022 το ποσό των 3,3 δισ. ευρώ, αυτά τα χρήματα είναι στα κρατικά ταμεία… Επίσης, έχει νομοθετηθεί και εκδοθεί ΚΥΑ για φορολόγηση εταιρειών διύλισης που θα καταβληθεί ποσό περίπου 600 εκατ. ευρώ με βεβαίωση του φόρου εισοδήματος. Συνολικά, περισσότερα από 4,2 δισ. ευρώ έχουν παρακρατηθεί από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «είμαστε ένα βήμα πριν από την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Δεν έγινε τυχαία αυτό, αλλά επειδή ασκήθηκε συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Εάν άκουγε κανείς τις τοποθετήσεις συναδέλφων της αντιπολίτευσης, θα νόμιζε ότι ζούμε σε άλλη χώρα. Η Ελλάδα είναι αυτή την ώρα σε μια ευμενή θέση».

Φάμελλος: Θα ψηφίσουμε όλα τα άρθρα που δίνουν έστω και λίγα στην κοινωνία

Τη συζήτηση στη Βουλή σε ανώτατο επίπεδο, ακόμα και πολιτικών αρχηγών, για να αναβαθμιστεί η λειτουργία της ελληνικής Πολιτείας στο θέμα των πυρκαγιών και της πολιτικής προστασίας πρότεινε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.

«Δεν πρέπει να το αφήσουμε. Είμαστε έτοιμοι και το πρόγραμμά μας ήδη περιέχει σοβαρές μεταρρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την πολιτική προστασία», τόνισε.

Όσον αφορά το εν λόγω νομοσχέδιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση «έρχεται να εξυπηρετήσει ένα επικοινωνιακό σχέδιο. Δεν δικαιολογείσθε για την προχειρότερα του νομοσχεδίου, είστε τέσσερα χρόνια κυβέρνηση. Δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη 2,2 δισ. στο ρεύμα, 1 δισ. στην εμπορία της ενέργειας και 2,6 δισ. υπερκέρδη στη διύλιση του 2022. Έτσι δεν έχετε δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο που θα επέτρεπε να στηρίξετε τους πολίτες. Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές τράπεζες κάνουν ρεκόρ κερδοφορίας, ενώ η Κυβέρνηση επιλέγει η αγορά να είναι ανεξέλεγκτη. Με λεφτά από τη φορολογία, χρηματοδοτείτε την ακρίβεια».

Ο κ. Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι «προφανώς και θα ψηφίσουμε όλα τα άρθρα που δίνουν έστω και λίγα στην κοινωνία. Όμως αυτό που κάνετε δεν είναι μεταρρυθμίσεις, έχουμε τελείως διαφορετική πρόταση στην οικονομική πολιτική. Δεν θα πείτε τίποτα για το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος; Για την πολύ μεγάλη διεύρυνση του ισοζυγίου συναλλαγών; Υποθηκεύουν το μέλλον μας. Έχετε έλλειψη σχεδίου».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «έχουμε πρόταση προοδευτικής διεξόδου, ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο που κοιτάζει στα μάτια τις προκλήσεις του 20ού αιώνα. Χρειάζεται ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, που η πολιτεία έχει ευθύνη να σχεδιάσει την παραγωγική ανασυγκρότηση. Χρειάζονται ξεκάθαροι κανόνες, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, όχι κράτος με ρουσφέτια, και πραγματικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος όλων. Η ΝΔ δεν θέλει και δεν μπορεί να τις προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις αυτές. Καταθέτω την πρότασή μας στα άλλα κόμματα και στην κοινωνία».

Αναφορικά με τις αυξήσεις στο δημόσιο, ανέφερε πως «ουδεμία σχέση έχει το νομοσχέδιο με το μισθολόγιο στο δημόσιο. Μήπως το σχέδιό σας είναι να μην έχουμε επιστήμονες στο δημόσιο ή να μην έχουμε καθόλου δημόσιο; Πρόκειται για ένα σχέδιο υποβάθμισης του δημοσίου και της εργασίας σε αυτό. Στα επιδόματα ευθύνης γίνεται μεγάλη αύξηση για πολύ μικρό ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως, έχουμε αξιοκρατικά επιλεγμένους προϊσταμένους στο δημόσιο; Εμείς προτείνουμε οριζόντια 10% αύξηση για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».

Στις συντάξεις, είπε ο κ. Φάμελλος, «υπάρχουν θετικά μέτρα, όμως κρατάτε πάλι το επίδομα στο θέμα της προσωπικής διαφοράς. Γιατί τέσσερα χρόνια δεν αλλάξατε τη ρύθμιση και γιατί δεν το κάνατε τώρα; Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κρίθηκαν. Προτείνουμε 13η σύνταξη σε όλους, επιστροφή των αναδρομικών σε όλους και επίδοση της αύξησης του 7,5% σε όλους, ανεξάρτητα από την προσωπική διαφορά».

Όσον αφορά το market pass, εκτίμησε ότι «υποδηλώνει την παραδοχή ήττας και ανεπάρκειας της κυβέρνησης ότι έσπασε τα κοντέρ η ακρίβεια. Έρχεστε να την επιδοτήσετε αυτήν, όχι να τη μειώσετε. Προχωρήστε στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μειώστε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην ύδρευση και την αποχέτευση».

Ειδικά για την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕYΑΘ στο δημόσιο, σημείωσε: «Κάνατε ολόκληρο προεκλογικό παιχνιδάκι και το φέρατε ως τροπολογία; Έπρεπε να έρθει ως άρθρο. Δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης, αλλά υποχρέωση από το ΣτΕ. Έρχεστε συρόμενοι και το κάνετε αυτό. Η τροπολογία είναι μια μεγάλη ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γιατί δεν ψηφίσατε τη σχετική τροπολογία που καταθέσαμε στο τελευταίο νομοσχέδιο της προηγούμενης κοινοβουλευτικής θητείας;».

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

«Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει επί της αρχής το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, συνεπώς και το παρόν νομοσχέδιο με το 50% των προεκλογικών σας δεσμεύσεων», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Δεν συμμεριζόμαστε το αφήγημα της αισιόδοξης εικόνας που διακινείται, της δήθεν στήριξης των πολιτών εν μέσω ακρίβειας και πληθωρισμού. Οι έμμεσοι φόροι καλύπτουν το 60% των φορολογικών εσόδων και ενώ υπάρχει απροθυμία της κυβέρνησης να φορολογήσει όσους έχουν υπερκέρδη. Δεν αποδέχεστε την παταγώδη αποτυχία σας σε όλες τις πολιτικές για τη διαχείριση ιδιωτικού χρέους», τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Όπως σημείωσε, «απέναντί σας δεν έχετε αντιπολίτευση των κραυγών, αλλά το ΠΑΣΟΚ που ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση. Επιμένετε να μην κάνετε ελέγχους στην αγορά, εμμένετε στον υψηλό ΦΠΑ στα 13%, αφήνετε ανυπεράσπιστους τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν αυξήσεις σε 9 από τα 10 είδη τροφίμων και θεωρείτε ότι ξεμπερδεύετε με ένα market pass. Αντιμετωπίζετε το στεγαστικό πρόβλημα των νέων, με μόλις 3 στους 10 που εγκρίνονται να μπορούν να βρουν σπίτι».

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι «διαφωνούμε γιατί μιλάτε για αυξήσεις μισθών, όταν η μείωση του μέσου εισοδήματος στην Ελλάδα, λόγω πληθωρισμού, ήταν 7,1%. Εμπαίζετε τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, δίνοντάς τους δύο επιδόματα το χρόνο. Δεν μπορούμε ούτε να συναινέσουμε ούτε να συμφωνήσουμε για την πολιτική για λίγους και ισχυρούς, που αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια προς όφελος των καρτέλ. Έχετε ξεχάσει ότι η ψήφος είναι δανεική. Δεν θα μείνετε ανεξέλεγκτοι, απέναντί σας έχετε πλέον το ΠΑΣΟΚ, η εξουσία πρέπει να ασκείται στο όνομα του λαού και για τον λαό».

Κωνσταντοπούλου: Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψηφίζουμε «παρών»

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ακόμα και αύριο για το θέμα των πυρκαγιών ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Ολομέλειας.

«Να αναστείλουμε τις άλλες συζητήσεις και να ασχοληθούμε με αυτό το υπέρτατο το οποίο συμβαίνει. Και επειδή έχουμε πολλά γεγονότα στην πρόσφατη ιστορία ποινικών ευθυνών για τέτοιου είδους συνθήκες στα οποίες τα καθήκοντα παραβιάστηκαν, είναι σημαντικό και η Βουλή να ασκεί έλεγχο σε όλους τους εμπλεκόμενους και εκείνους που έχουν υπηρεσιακό καθήκον τη συγκεκριμένη στιγμή».

Η Πλεύση Ελευθερίας, όσον αφορά την οικονομική πολιτική, όπως είπε, «έχει πάρει μια στάση ευθύνης. Θεωρούμε ότι οι αυξήσεις που δίνονται είναι πενιχρές σε σχέση με την ανάγκη που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Και είναι προκλητικό να αντιμετωπίζονται ως κάποια μεγάλη τομή ή γενναιοδωρία. Δεν είναι. Όταν μιλάμε για ποσά, πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τη σύγκριση και να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτά τα οποία λέμε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι «θα ψηφίσουμε κάθε τι που αυξάνει έστω και λίγο τα εισοδήματα των συμπολιτών μας, διότι δεν διανοούμαστε να καταψηφίσουμε διατάξεις που θα αυξήσουν έστω και λίγο τα εισοδήματα οποιουδήποτε πολίτη. Δεν θα είμαστε εκείνοι που θα εμποδίσουν την πενιχρή αυτή αύξηση, όμως σας λέμε ότι είναι μηδαμινή και πρέπει να φέρετε μεγαλύτερες και γενναιότερες αυξήσεις στα εισοδήματα των πολιτών που δεν μπορούν να επιβιώσουν. Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψηφίζουμε παρών. Επί των άρθρων θα ψηφίσουμε θετικά τις όποιες παροχές».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξέφρασε «τον μεγάλο μου προβληματισμό γι’ αυτό που παρουσιάστηκε ως κάτι πάρα πολύ θετικό. Λέτε ότι υλοποιείτε το 50% του προεκλογικού σας προγράμματος. Τρομακτικά απογοητευτικό αυτό. Είναι κάτι πολύ αρνητικό. Δεν μπορούν οι πολίτες να υπολογίζουν τη ζωή τους σε ένα τέτοιο πλαίσιο εισοδημάτων. Προβλέπετε μικροαυξήσεις σε διάφορες κατηγορίες, όμως σημαντικό είναι να πραγματοποιήσει η Βουλή διαδικασία ακρόασης όλων των θιγομένων ή όσων εμφανίζονται ως ευνοούμενοι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v