«Ο κ. Μητσοτάκης πριν καν δει απτά δείγματα γραφής του Τούρκου Προέδρου, που όλο το προηγούμενο διάστημα πολιτεύεται με το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας», αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στήνει παζάρια και εκβιασμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να πάρει τα F-16, σπεύδει να μιλήσει δημόσια για παράθυρο υποχωρήσεων», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.
«Θα επιμείνουμε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι με επικοινωνιακούς όρους. Οι συνθήκες καλής γειτονίας προϋποθέτουν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και όχι προκλήσεις και επικίνδυνες αναθεωρητικές λογικές. Ο Πρωθυπουργός επιπλέον φαίνεται ότι έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη αυτό, που με έπαρση δήλωνε, πως θα είναι αντιπολίτευση του εαυτού του.
Στη διάρκεια της 40λεπτης συνέντευξης του πρόλαβε να ενσωματώσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν να την επαναφέρει μέσα στα ΑΕΙ και τέλος να την θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όποτε θα της τηλεφωνούν οι εντός πανεπιστημίων γιατί τα στελέχη της θα είναι… εκτός σε οικεία αστυνομικά τμήματα, καθιστώντας απόλυτα σαφές το μπάχαλο του δήθεν επιτελικού κράτους και την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου μέτρου.
Έπειτα από μήνες όπου οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια στα τρόφιμα, κατηγορία όπου ο πληθωρισμός τρέχει σταθερά με διψήφια ποσοστά, αλλά και τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ο κ. Μητσοτάκης ψέλλισε ότι χρειάζονται έλεγχοι. Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα.
Τέλος, ας μην έχει πολιτικές αυταπάτες: Όποτε θα παρέχεται η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αυτό θα γίνεται βάσει του εθνικού συμφέροντος και δεν θα αποτελεί συγχωροχάρτι για την πρόχειρη και αποσπασματική αντιμετώπιση εκ μέρους της Κυβέρνησης σοβαρών θεμάτων, όπως είναι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.
Ας φρεσκάρουμε την επιλεκτική μνήμη του κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας το γεγονός ότι μεσούσης της προεκλογικής περιόδου οι συνεργάτες του διέρρεαν ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να μειωθούν έως και να καταργηθούν οι θέσεις βουλευτών Επικρατείας από τον απόδημο Ελληνισμό».