Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Λαϊκισμός με γραβάτα και χωρίς γραβάτα

Σκληρός διμέτωπος απέναντι σε Μητσοτάκη-Τσίπρα, «το ΠΑΣΟΚ έπαθε και έμαθε». Έμμεση διαφωνία στις δεσμεύσεις για αυξήσεις στους μισθούς. Πρόταση στην Ε. Χρονοπούλου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά «εκκρεμεί άλλη μία συζήτηση».

Ανδρουλάκης: Λαϊκισμός με γραβάτα και χωρίς γραβάτα

Για «λαϊκισμό με γραβάτα και λαϊκισμό χωρίς γραβάτα» μίλησε στο Φόρουμ των Δελφών ο Νίκος Ανδρουλάκης, τηρώντας απαρέγκλιτα τον «διμέτωπο» και τον βασικό όρο για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε κυβέρνηση συνεργασίας: ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας στον ρόλο του πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι έχει προτείνει στην Ελένη Χρονοπούλου (σ.σ. την καταγγέλλουσα τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση) να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, λέγοντας ότι εκκρεμεί άλλη μία συζήτηση μαζί της, πριν γίνουν οι ανακοινώσεις.

Με την ευκαιρία της ερώτησης, πάντως, κατηγόρησε εξίσου τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα για «διαδικτυακό παρακράτος», ενώ για την υπόθεση με την καταγγελία σημείωσε πως «δεν είναι πια πολιτικό θέμα αλλά κορυφαίο ηθικό ζήτημα».

Χαρακτηριστικά σημεία της τοποθέτησής του:

- Μιλούν για αύξηση των μισθών, ο ένας λέει 10% και ο άλλος 25%. Εδώ είστε άνθρωποι της αγοράς, πώς θα γίνει αυτό; Εγώ λέω να πέσει το κόστος ζωής.

- Τους κοιτούν με μισό μάτι στην Ευρώπη, τον έναν για τις υποκλοπές και τον άλλον επειδή έκανε ψεύτικα δημοψηφίσματα.

- Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο, ακόμα και να πετύχουμε προγραμματική συμφωνία, μπορεί ο πρωθυπουργός να μη θελήσει να την υλοποιήσει.

- Η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, με τα πρόσωπα του πρωθυπουργού και των περισσότερων υπουργών να είναι κοινής αποδοχής. Στο σημείο αυτό, ερωτηθείς για το εάν θα γίνει αποδεκτή συνολικά από το κόμμα του μία κυβέρνηση συνεργασίας, απάντησε πως “είμαι έτοιμος για τις αντιδράσεις που θα δεχτώ από άλλες δυνάμεις”. 

- Ένας από τους όρους για κυβερνητική συμφωνία είναι να μην υπάρχει η επίκληση του απορρήτου στην Εξεταστική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί από τη νέα Βουλή για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. (σ.σ. με τον όρο αυτό εκτιμάται ότι τίθεται εκτός συμφωνίας η ΝΔ).

- Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν θα πάρει διερευνητική εντολή και τώρα λέει ότι θα πάρει. Ο κ. Τσίπρας έλεγε για αυτοδυναμία και μετά το γύρισε σε κυβέρνηση συνεργασίας.

- Με τις ιδέες μου και την αξιοπιστία μου θα πείσω τους αναποφάσιστους. Το ΠΑΣΟΚ έπαθε και έμαθε.

- Ο νόμος του κ. Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων είναι ντροπή, να αλλάξει άμεσα, έγινε για να πετύχει συμφωνία ο κ. Θεοδωρικάκος με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v