Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετωπική με Αλ. Τσίπρα επιλέγει ο Κ. Μητσοτάκης

Άνοιξε τα χαρτιά του, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Παραμένει στην ίδια γραμμή στο θέμα των υποκλοπών. Ο αριστερός… τραμπισμός, τα εξοπλιστικά και τα διλήμματα των εκλογών.

Μετωπική με Αλ. Τσίπρα επιλέγει ο Κ. Μητσοτάκης

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ως απάντηση στις πιέσεις και στα πυρά που δέχεται τις τελευταίες μέρες για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο, με εμφανές το εκλογικό άρωμα στην ατμόσφαιρα, έθεσε με σαφήνεια τα διλήμματα της κάλπης, επέμεινε στο έως τώρα αφήγημά του αναφορικά με τα σε βάρος του δημοσιεύματα-καταγγελίες και εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.

Με αυτή την τακτική αναμένεται να κινηθεί καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, σε ένα κλίμα με έντονη πόλωση και με ζητούμενο την καλύτερη δυνατή επίδοση στις πρώτες κάλπες, με το σύστημα της απλής αναλογικής.   

Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «λέει "όχι σε όλα", βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές». Έκανε δε λόγο για τον «αριστερό τραμπισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο», χαρακτηρίζοντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ως «ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια».

Για τις υποκλοπές, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μπερδεύει συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε και που είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες».

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της, όπως είπε, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και υπογράμμισε την ανάγκη της άμεσης διαλεύκανσης της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Κατήγγειλε μάλιστα ότι «εξωθεσμικά συμφέροντα θα ήθελαν πολύ έναν πρωθυπουργό πιεζόμενο και μια κυβέρνηση παραλυμένη», ενώ τόνισε με νόημα πως «άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων… Και εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί, τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντί τους, είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ». Κάποιοι ερμήνευσαν τη συγκεκριμένη φράση και ως απάντηση του πρωθυπουργού στα σενάρια περί άμεσης… απόσυρσής του και αντικατάστασής του ακόμα και πριν από τις εκλογές.

«Δεν διδάχθηκαν τίποτα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να εμπλέξει στην υπόθεση των παρακολουθήσεων τον κ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γινόταν χρήση κακόβουλου λογισμικού και συγκεκριμένα του συστήματος Pegasus». Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα για ποιο λόγο, «βέβαιος ότι εγκαταλείπει την εξουσία, μόλις 5 ημέρες πριν τις κάλπες, άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε την εμπορία λογισμικών παρακολούθησης», μετατρέποντας το κακούργημα σε απλό πλημμέλημα. «Ποιους ήθελε να προστατεύει ετεροχρονισμένα; Δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σφοδρή και με σκληρά λόγια ήταν η επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα εξοπλιστικά:

«Την ώρα που υποδεχόμασταν δύο ακόμη γαλλικά μαχητικά Rafale, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γάλλο πρέσβη και τον απείλησε ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία, αν δεν υπάρχει, λέει, ελληνική προστιθέμενη αξία. Μάλιστα. Θα ανατινάξει δηλαδή μια εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία… Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα; Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια με την ίδια του την πατρίδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τα διλήμματα που θα τεθούν στους πολίτες όταν έρθει η ώρα της ετυμηγορίας τους, ο πρωθυπουργός τα ξεκαθάρισε:

«Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;

Ποιο κόμμα σήμερα σε αυτές τις συνθήκες μεγάλης πόλωσης -που εμείς δεν επιδιώξαμε και δεν προκαλέσαμε- μπορεί τελικά να ενώσει τους Έλληνες; Αυτό που ζητά ανάπτυξη για όλους και στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας ή εκείνο που διαλαλεί ότι «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»;

Ποια παράταξη απέδειξε ότι μπορεί στην πράξη, όχι στα λόγια, να μειώσει φόρους, να ενισχύσει το εισόδημα, να φέρει νέες δουλειές; Η ΝΔ με το χειροπιαστό, το μετρήσιμο έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες, το αχρείαστο μνημόνιο και τα ατελείωτα ψέματα;

Ποιος είναι τελικά ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός, επενδύοντας και στην προσωπική σύγκρισή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v