Σε μια μόνο διάταξη- που αφορά στο δικαίωμα της μειοψηφίας να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο-υπήρξε συναίνεση στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Στα αλλά θέματα δεν διαμορφώθηκε πεδίο ευρύτερων συναινέσεων, εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι τώρα σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής.
Οσον αφορά στο δικαίωμα της μειοψηφίας να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο-που ήταν πρόταση της Νέας Δημοκρατίας -θετικά τάχθηκαν και τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25.
Ωστόσο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για αποκλειστική βουλευτική ιδιότητα του πρωθυπουργού και επικοδομητική πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκαν από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.
Στη συνεδρίαση το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση τάχθηκαν υπέρ της υποχρεωτικής βουλευτικής ιδιότητας του πρωθυπουργού. Διαφώνησαν όμως ως προς το σκεπτικό της εποικοδομητικής πρότασης δυσπιστίας. Παράλληλα, ζήτησαν βελτιωτικές αλλαγές και ως προς το δικαίωμα της μειοψηφίας για κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Από τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Τζαβάρας, απέρριψε και τις δύο προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ : για υποχρεωτική κοινοβουλευτική ιδιότητα του Πρωθυπουργού και για εποικοδομητική πρόταση δυσπιστίας. Όπως είπε «δεν προσφέρουν στη πολιτική ζωή του τόπου κάτι χρήσιμο και λειτουργικό».
Από την πλευρά της, η ειδική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε πως « η πρόταση να είναι κοινοβουλευτικός ο πρωθυπουργός έχει νόημα και γιατί πρέπει να εκφράζεται η λαϊκή βούληση και διότι πρέπει να βλέπουμε το μέλλον». Συνεχισε λέγοντας πως «υπάρχει θεσμική ανασφάλεια στο διεθνές περιβάλλον και την ΕΕ, πρέπει να κατοχυρώσουμε την λειτουργία του κοινοβουλίου και την αυτονομία της εκτελεστικής εξουσίας»
Μιλώντας στην επιτροπή ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την άποψη του ότι θα πάει χαμένη η ευκαιρία για ουσιαστικές συνταγματικές αλλαγές κάνοντας λόγο για την πιο απαξιωμένη αναθεωρητική διαδικασία.
Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ο Αν. Λοβέρδος απευθύνθηκε προς τη Νέα Δημοκρατία και σχολίασε το “καυτό” θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως είπε “Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα βγάλουμε" καθώς υπάρχουν "μια σειρά από πλειοψηφίες για να βγει". Συνέχισε λέγοντας “γιατί να χάσουμε δέκα χρόνια με αυτήν την αναθεώρηση;” και επανέλαβε την πάγια θέση να "διακοπεί" αυτός ο κύκλος της αναθεώρησης και να αρχίσει μία νέα διαδικασία.