Την άρση της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου ενέκρινε η Βουλή

Υπέρ της άρσης είχε ταχθεί ο βουλευτής. Για «πολιτική σκευωρία» μίλησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Την άρση της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου ενέκρινε η Βουλή

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για τη Novartis, με τον βουλευτή να ζητά την άρση εξαπολύοντας πυρά για «σκευωρία».

Η απόφαση ελήφθη με 224 "ναι" και ένα "κατά".

Η υπόθεση αφορά αίτημα της εισαγγελικής αρχής σχετικά με την άρση της ασυλίας για την άσκηση δίωξης σχετικά με το ενδεχόμενο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, αναφορικά με τη Novartis. Για «συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης» μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε σε «μία σπείρα παλιανθρώπων που οργάνωσαν αυτή την πλεκτάνη».

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, η οποία είπε πως «υπάρχει θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας» και έκανε λόγο για «πολιτική σκευωρία». Μίλησε παράλληλα για «παραδικαστικό κύκλωμα που γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της δεξιάς, το οποίο όμως το υποστήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε αυτές τις εξελίξεις, που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς και στη δημοκρατία». Έκλεισε την τοποθέτησή της λέγοντας πως πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

«Ξεκινώ με το ρητό και απερίφραστο αίτημά μου να αρθεί η ασυλία μου. Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής. Μίλησε για «σκοτεινούς κύκλους», τους οποίους θα συντρίψει «χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια». Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε σε «κουκουλοφόρους», «παπαγάλους» και «σκευωρούς».

Κατά την τοποθέτησή του ο Αν Λοβέρδος είπε ότι «η αντίσταση έντιμων δικαστικών λειτουργών φέρνει στο φως το άθλιο πολιτικο-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους, των πολιτικών τους κομμάτων».

Αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του Δ. Παππαγγελόπουλου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από γενέσεως του ελληνικού κράτους και μίλησε για «σχέδιο μιας πολιτικής συμμορίας».

Μιλώντας στην Ολομέλεια αναφέρθηκε και σε δήλωση του Βουλευτή και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου πως «πρόκειται για τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν». Παράλληλα έκανε μία αναδρομή στην προηγούμενη πορεία στο υπουργείο Υγείας, ενώ αναφέρθηκε και σε στοιχεία για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Συνέχισε αναφέροντας: «"Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου..." έλεγαν οι επίορκοι σε εκβιαζόμενο μάρτυρα, που δεν άντεξε να πει ψέματα για να μας καταστρέψει και τους αποκαλύπτει σήμερα». Προσέθεσε πως «κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν μπορεί να έχει αμφιβολία ότι το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας έχει συντελεστεί. Γι’ αυτό και έχω υποβάλει αρμοδίως μήνυση για κατάχρηση εξουσίας κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς».

Κατά την τοποθέτηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «όσα χρόνια κι αν περάσουν, η υπόθεση θα διδάσκεται στη συνταγματική και πολιτική ιστορία ως σκευωρία ενός παραδικαστικού κυκλώματος, της οποίας οι άθλιοι σκευωροί, υπουργοί και μη, τιμωρήθηκαν αυστηρά».

Αρση ασυλίας και για Δ. Χατζηδάκη - Κ. Κυρανάκη

Την άρση της ασυλίας των Δ. Χατζηδάκη και Κ. Κυρανάκη αποφάσισε η Ολομέλεια, ενώ υπέρ είχαν ταχθεί και οι δύο βουλευτές. Ειδικότερα για την άρση της ασυλίας του Δ. Χατζηδάκη υπήρξαν 194 “ναι”, 18 “κατά” και 12 “παρών”. Για τον Κ. Κυρανάκη τα “ναι” ήταν 219 και τα “κατά” 14.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο Δ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως η υπόθεση σχετίζεται με διαμάχη μίας κόρης με τον πατέρα και αναφέρθηκε στο περιστατικό που αφορούσε στην προηγούμενη θητεία του στον δήμο. Όπως είπε, «27 φορές έχω πάει σε δικαστήρια για παραβάσεις καθηκόντων και έχω κερδίσει».

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο Κ. Κυρανάκης, μετά από μήνυση που έχει κατατεθεί από ΜΚΟ για αναφορά του σε επίδομα που θα δίνεται σε ελληνόπουλα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v