Με πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους στελεχώνουν ένα τμήμα των ψηφοδελτίων τους τα κόμματα, με στόχο να αγγίξουν ένα μεγαλύτερο κοινό. Η "απόσυρση" από την εκλογική μάχη μικρότερων κομμάτων- όπως το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες- δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μεταγραφές, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτικών που ήδη εδώ και δύο ή τρία χρόνια έχουν αλλάξει κοινοβουλευτική ομάδα.
Η μάχη του σταυρού προβλέπεται σκληρή, με τους υποψήφιους να καρδιοχτυπούν όχι μόνο για το ποσοστό του κόμματος τους αλλά και για τις ψήφους που θα πάρουν. Άλλωστε στην κάλπη θα κριθεί ποιες πολιτικές συμμαχίες ήταν επιτυχημένες και ποιες δεν "εγκρίθηκαν" από το κομματικό ακροατήριο.
Στο ΣΥΡΙΖΑ μία σειρά στελεχών που προέρχονταν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και συνέχισαν να στηρίζουν την κυβέρνηση μετά το διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο θα είναι υποψήφιοι. Πρόκειται για τους : Τέρενς Κουίκ στο βόρειο τομέα, Θανάση Παπαχριστόπουλο στο δυτικό τομέα, Κωνσταντίνο Ζουράρι στην Α Θεσσαλονίκης, Βασίλη Κόκκαλη στη Λάρισα και Μαρίνα Χρυσοβελώνη στη Μαγνησία.
Η Κατερίνα Παπακώστα - που παλαιότερα ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια ίδρυσε το κόμμα ΝΕΟ- θα κατέβει στο νότιο τομέα της Αθήνας.
Επίσης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόσωπα που σηματοδοτούν τις "γέφυρες" με τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, όπως o Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο νότιο τομέα της Αθήνας, ο Σπύρος Δανέλλης στο Ηράκλειο και ο Γιάννης Ραγκούσης στην Β Πειραιά. Υποψηφιότητα βάζουν και στελέχη της κυβέρνησης που στο παρελθόν είχαν πολιτικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο βόρειο τομέα της Αθήνας, ο Θάνος Μωραϊτης στην Αιτωλοακαρνανία και ο Άγγελος Τόλκας στην Ημαθία.
Στη Νέα Δημοκρατία βουλευτές που το 2015 είχαν εκλεγεί με άλλα κόμματα αλλά κατά τη διάρκεια της τετραετίας εντάχθηκαν στην "γαλάζια" κοινοβουλευτική ομάδα θα δώσουν τη δική τους μάχη. Μεταξύ αυτών ο Χάρης Θεοχάρης που είναι από τα δυνατά χαρτιά στο νότιο τομέα της Αθήνας (ο οποίος από το 2016 είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι), ο Ιάσονας Φωτήλας στην Αχαϊα, ο Γιώργος Λαζαρίδης (ήταν στους ΑΝΕΛ παλαιότερα) στη Β Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Κατσιαντώνης (είχε αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων) στη Λάρισα.
Υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία βάζουν και στελέχη που παλαιότερα ήταν στο Ποτάμι, όπως ο Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόρδας στην Α Αθήνας, ο Γρηγόρης Ψαριανός στο νότιο τομέα της Αθήνας και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος στο βόρειο τομέα. Στο παρελθόν ήταν στην Ένωση Κεντρώων, ωστόσο από το 2016 είναι στη Νέα Δημοκρατία και πλέον κατεβαίνει ως υποψήφιος στο νότιο τομέα ο μετερεωλόγος Γιάννης Καλλιάνος.
Στο Κίνημα Αλλαγής τρεις βουλευτές της Κ.Ο – εκ των οποίων οι δύο παλιότερα ήταν στο Ποτάμι και ένας στην ΄Ενωση Κεντρώων- θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Ειδικότερα κατεβαίνουν ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας στη Λάρισα , ο Ιλχάν Αχμέτ στη Ροδόπη και ο Γιώργος Καρράς στο δυτικό τομέα. Ο Στάθης Παναγούλης που το 2015 είχε εκλεγεί με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε, είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στη Β Πειραιά. Στην ίδια περιφέρεια θα δοκιμαστεί και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός που από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν βουλευτής με το Ποτάμι.
Δεν λείπουν όμως και οι αλλαγές εκλογικής περιφέρειας στο δρόμο προς την κάλπη. Πολιτικοί "τολμούν" να δοκιμαστούν σε άλλη περιοχή, διεκδικώντας μία θέση στη Βουλή.
Στο δυτικό τομέα της Β Αθήνας δυνατή είναι η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη που ήταν στις προηγούμενες εκλογές στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Θεανώ Φωτίου κατεβαίνει στο νότιο τομέα. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στο βόρειο τομέα της Αθήνας (ενώ το 2015 ήταν στη Μεσσηνία) και στην Ανατολική Αττική κατεβαίνει ο Χρήστος Σπίρτζης.
Στη Νέα Δημοκρατίας οι βουλευτές που το 2015 ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τώρα θα είναι υποψήφιοι : στην Α Αθήνας ο Θεόδωρος Φορτσάκης, στην Α Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Σταμάτης, στο βόρειο τομέα της Αθήνας η Νίκη Κεραμέως και στην Ανατολική Αττική ο Βασίλης Οικονόμου. Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει την ... ανατροπή και είναι υποψήφια στα Χανιά (το 2015 ήταν στην A Αθήνας).
Τέλος στο Κίνημα Αλλαγής οι “προβολείς” πέφτουν στο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο οποίος κάνει δυναμική εμφάνιση στο νότιο τομέα της Αθήνας. Στην Αχαία θα κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου (τον Ιανουάριο του 2015 είχε κατέβει με το ΚΙΔΗΣΟ, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν ήταν υποψήφιος), ο οποίος ως πρώην Πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό.