«Τα χθεσινά γεγονότα ήταν γενική δοκιμή για εισβολή στη Βουλή» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας πως «παλαιότερα ήταν μια απλή δοκιμή». Συνέχισε επισημαίνοντας πως ήταν οργανωμένα, γιατί και από τις πέντε εισόδους της Βουλής υπήρχε ταυτόχρονη προσπάθεια για εισβολή.
Χαρακτηριστικά σημείωσε πως ακραίες ομάδες συνέχιζαν για ένα δίωρο την προσπάθεια εισβολής στη Βουλή. Δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης, επεσήμανε πως «μαζεύτηκαν εκατοντάδες κιλά από μάρμαρα, ξύλα και σίδερα» και άλλαζαν διαρκώς οι διμοιρίες λόγω της κατάστασης.
Μάλιστα επεσήμανε πως «πριν γίνει καμία κατάσταση που δεν θα μπορούμε να προλάβουμε, όπως για παράδειγμα να μπει κάποιος στη Βουλή, πρέπει να ομονοούμε πάνω σε αυτό».
Παράλληλα, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Ποτάμι, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι δεν μπορεί να «ανασυσταθεί» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, που έχει διαλυθεί μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά.
Κακουργηματικές διώξεις στους επτά συλληφθέντες στα επεισόδια
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των επτά συλληφθέντων σε βάρος των οποίων η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου.
Οι συλληφθέντες, έξι άντρες και μία γυναίκα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, και τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένων φθορών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος, αντίστασης κατά τις αρχής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.
Οι επτά παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως όχι μόνο δεν έχουν εμπλοκή με όσα έγιναν έξω από τη Βουλή, αλλά και ότι συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά, σε άλλο σημείο από αυτό των επεισοδίων και ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τη συγκέντρωση εξαιτίας των χημικών που έριχναν οι αστυνομικοί.