Τρεις απόψεις καταγράφονται ανάμεσα στους έξι βουλευτές του Ποταμιού για την επόμενη ημέρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του κόμματος. Με διαφορετική οπτική αντιμετωπίζεται τόσο η συμφωνία των Πρεσπών όσο και η χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν ξεκάθαρα ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την κυβέρνηση. «Όποιος ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ψηφίζει κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Αμυράς, προσθέτοντας πως «η καλύτερη απάντηση από πλευράς Ποταμιού θα ήταν να ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες».
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να βρεθούν οι 151 ψήφοι από διαφορετικά κόμματα, σημείωσε πως «κυβέρνηση με δανεικούς βουλευτές είναι υποβάθμιση του κοινοβουλευτισμού». Οι δύο βουλευτές του κόμματος είναι θετικά διακείμενοι σε μία συνεργασία του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία, θέση που ο Γιώργος Αμυράς είχε παρουσιάσει και στο πρόσφατο συνέδριο.
Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη έχει ο Σπύρος Δανέλλης, που τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα κάνει ένα ακόμα βήμα, αναφερόμενος στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης.
Χαρακτηριστικά σημειώνει πως «προαπαιτούμενο του να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή για κύρωση είναι να δοθεί προηγουμένως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». Προσθέτοντας μάλιστα πως «θα προσπαθήσω να πείσω τους συναδέλφους μου στο Ποτάμι που είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ότι πρέπει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, αν χρειαστεί».
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης βλέπουν με θετικό μάτι τη συμφωνία, αλλά δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», επανέλαβε ο Σπύρος Λυκούδης, λέγοντας πως είναι θετικός στη συμφωνία αλλά προσθέτοντας ότι η στάση του θα καθοριστεί αφού αποσαφηνιστούν οι πολιτικές εξελίξεις.
Την Τετάρτη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού επισημάνθηκε πως πρέπει η ψήφος εμπιστοσύνης να προηγηθεί της συζήτησης στη Βουλή για τις Πρέσπες. Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για πατριωτικό καθήκον που μπαίνει πάνω από το κομματικό.