Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαγγελόπουλος: Θέλω να είναι οχυρό η δικαιοσύνη

Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου επισήμανε ότι δικαιοσύνη είναι πυλώνας της δημοκρατίας και πρόθεσε ότι "θέλω να είναι οχυρό η Δικαιοσύνη".

Παπαγγελόπουλος: Θέλω να είναι οχυρό η δικαιοσύνη

«Η κυρία Θάνου ενοχοποιήθηκε άδικα» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου στη νεώτερη Ελλάδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά το σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε ότι Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και προσέθεσε ότι "θέλω να είναι οχυρό η Δικαιοσύνη". Ακόμα, ανέφερε ότι" τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν".

Ως προς την απερχόμενη πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι η κυρία Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα, αλλά "αυτό όλοι το έχετε υποστεί".

"Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συγχωρούνται εύκολα".

Η απερχόμενη πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου στην ομιλία της με θέμα, η ιστορική διαδρομή του Αρείου Πάγου από τη αρχαιότητα έως σήμερα, αναφέρθηκε στο έργο του Ανωτάτου Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου στο πέρασμά του από την ίδρυση του το 1835 έως σήμερα.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου στην ομιλία της με θέμα «η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου -1835 έως 2017», αναφέρθηκε και αυτή διαχρονικά στην πορεία της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρο της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών και Εισαγγελέων (Ε.Α.Α.Δ.Ε.), αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σακκάς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Α.Α.Δ.Ε. ιδρύθηκε από την κυρία Θάνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά δεν παραβρέθηκε επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Αντ΄ αυτού, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σαρλής απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Επίσης, δεν παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής καθώς και η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου.

Κατόπιν αυτών, η Ξένη Δημητρίου ανακοίνωσε ότι «η χορωδία του ΔΣΑ δεν ήρθε για άγνωστους λόγους, θέλω να πιστεύω πολύ σοβαρούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v