Η κυβέρνηση βούλιαξε την οικονομία και το χρέος που το 2014 ήταν βιώσιμο έπαψε να είναι, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του.
Η παρέμβαση στο χρέος είναι καλοδεχούμενη γιατί βοηθά να βγει η χώρα από την κρίση, τόνισε.
Ασκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ανάπτυξης, λέγοντας ότι το 2015 ανακόπηκε η τάση βελτίωσης της οικονομίας.
Αναλυτικότερα, για το θέμα του χρέους ο κ. Μητσοτάκης είπε "καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, αναγκαία αλλά όχι ικανή για την ανάπτυξη της οικονομίας όπως τα κάνατε. Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Αν η τάση που υπήρχε το 2014 συνεχιζόταν, το ΑΕΠ σήμερα θα ήταν 217 δισ. ευρώ ενώ σήμερα είναι 183 δισ., χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ τον χρόνο". Αναφέρθηκε όμως και στο ιδιωτικό χρέος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρέλαβε το ιδιωτικό χρέος στα 85 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 131 δισ. ευρώ λόγω της υπερφορολόγησης και του αφανισμού της μεσαίας τάξης.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακόμη και σήμερα δηλώνει υπερήφανος για το δημοψήφισμα του 2015 που έκλεισε τις τράπεζες. "Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που εξανέμισε περιουσία του ελληνικού λαού της τάξης των 25 δισ. ευρώ", είπε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές.
Αναφέρθηκε στις συντάξεις λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί 13η και 14η σύνταξη και ότι εξαπατά τους συνταξιούχους. Για το θέμα που προέκυψε με τον κ. Μοσκοβισί ρώτησε "ή υπάρχει πρόγραμμα ή δεν υπάρχει". Απάντησε για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών λέγοντας "Ο κ. Σολτς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνάντησή μας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει όχι τον γερμανικό Τύπο αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Καρτερό" και πρόσθεσε ότι είναι στημένη ιστορία από τα υπόγεια του Μαξίμου.
Απάντησε στον πρωθυπουργό για το θέμα των Σκοπίων ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε nationality που μεταφράζεται σαν εθνικότητα και όχι σαν ιθαγένεια. Επικαλέστηκε τον κ. Ζάεφ ο οποίος λέει πως "πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα ζητούσαμε την εθνικότητα και την γλώσσα".
Μίλησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για δυνατότητα αύξησης του κατώτατου μισθού μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Για το θέμα της διαπλοκής είπε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον CEO της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.
Μίλησε επί προσωπικού λέγοντας ότι "Εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με το Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την σύζυγό μου και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση. Αρχικά η επιτροπή πόθεν έσχες είχε αποφανθεί ότι μπορούμε να καταθέσουμε διαφορετικά πόθεν έσχες και μετά άλλαξε την απόφασή της. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε έγινε στην σύζυγό μου φορολογικός έλεγχος και εν συνεχεία προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε" είπε χαρακτηριστικά.