Αλ. Μωραϊτάκης: Το ”τέλειο έγκλημα” στην Ipirotiki

Ως το ”τέλειο έγκλημα” περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλ. Μωραϊτάκης σε συνέντευξη Τύπου τα όσα ”περίτεχνα” και ”μαγικά” συνέβησαν με την Ipirotiki, που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του ιδρυτή και βασικού μετόχου της εταιρίας. Αναλυτικά οι θέσεις του ΣΜΕΧΑ.

Αλ. Μωραϊτάκης: Το ”τέλειο έγκλημα” στην Ipirotiki
Ως το ”τέλειο έγκλημα” περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλ. Μωραϊτάκης σε συνέντευξη Τύπου τα όσα ”περίτεχνα” και ”μαγικά” συνέβησαν με την Ipirotiki, που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του ιδρυτή και βασικού μετόχου της εταιρίας.

Ο κ. Μωραϊτάκης έκανε λόγο για ”αυξημένη τεχνική εμπορευσιμότητα και διατήρηση της χρηματιστηριακής τιμής σταθερής από τους κωδικούς Μανιώτη που χρησιμοποιούσαν για καταθέσεις - αναλήψεις το υποκατάστημα Περιστερίου μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας”.

Ο ίδιος είπε ότι η εταιρία είχε υπερβολικά έξοδα έρευνας, ενώ ο έλεγχος των τιμολογίων πωλήσεων ήταν ανεπαρκτής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ:

* Οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας από το 1998 έως σήμερα δεν είχαν ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές.

* Το τίμημα για την αγορά της ΑΚΤΟ ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

”Τι οδήγησε την εταιρεία στη σημερινή της κατάσταση” αναρωτήθηκε ο κ. Μωραϊτάκης, επισημαίνοντας πως η ”ποιότητα των οικονομικών καταστάσεων είναι η βάση των πάντων”. Αναφέρθηκε στους ορκωτούς ελεγκτές και την ΕΛΤΕ, τονίζοντας ότι ο έλεγχος των ανεξάρτητων ορκωτών δεν έχει αρχίσει.



Αναφέρθηκε επίσης στη μη σωστή εφαρμογή της Εταιρικής Διακυβέρνησης, στην ανάγκη διαλόγου για νέα νομοθεσία που θα εξασφαλίσει τους σκοπούς της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Ο συνδυασμός των παραπάνω οδήγησε σε αυτό που ήδη κάποιοι υψηλόβαθμοι παράγοντες της ΕΚ ονόμασαν ”τέλειο έγκλημα”, είπε ο κ. Μωραϊτάκης.

Ο ΣΜΕΧΑ συμφωνεί, αφού άλλωστε δικαιώνονται οι θέσεις του ότι το ”τέλειο έγκλημα” όταν συμβεί, μετά την ψήφιση του νέου νόμου, θα έχει θύματα μόνο τις ΑΧΕ, γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έχει τη δυνατότητα και την αυθαίρετη, ανέλεγκτη κρίση να εκτιμήσει ως ορθό αυτό που εκείνη εκτιμά ως ορθό, καθώς δεν είναι από πριν διευκρινισμένο.

Πάντα ισχύει το ”ανθρώπου έκαστος δύο πείρας φέρει”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v