Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Δυσκολότερο για τράπεζες το β΄ 6μηνο

Περισσότερη πίεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα προσθέσουν στις τράπεζες οι συνθήκες ρευστότητας, η βαθύτερη του αναμενομένου ύφεση και η επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού, προβλέπει η Marfin Analysis.

Marfin: Δυσκολότερο για τράπεζες το β΄ 6μηνο
Περισσότερη πίεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα προσθέσουν στις τράπεζες οι συνθήκες ρευστότητας, η βαθύτερη του αναμενομένου ύφεση και η επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού. Αυτό εκτιμά η Marfin Analysis σε έκθεσή της για τον τραπεζικό κλάδο με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου, από όπου ξεχωρίζει την Τραπεζα Κυπρου.

Η χρηματιστηριακή εστιάζει κυρίως στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι τα σημεία κλειδιά για τη συνέχεια είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και η δημοσίευση των ευρημάτων της Blackrock.

Η Marfin Analysis εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική για τον κλάδο.

Αναλυτικότερα, επιλέγει την Τραπεζα Κυπρου ως “top pick” της- χαρακτηριστικό είναι ότι είναι η μόνη για την οποία η χρηματιστηριακή συνιστά “buy”.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Marfin Analysis, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα «προτιμά» την Κύπρου λόγω της σημαντικά καλύτερης κερδοφορίας της, τις εκτιμήσεις για την απόδοση της επένδυσης το 2012 και 2013, την γεωγραφική της διαφοροποίηση και την χαμηλή της έκθεση σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Επίσης, ευνοϊκά κρίνεται η έναρξη των ενεργειακών ερευνών στο «οικόπεδο 12», δεδομένων των πιθανών θετικών επιπτώσεων που θα έχει στην εγχώρια οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Η τιμή στόχος για την Τράπεζα Κύπρου διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες τράπεζες που παρακολουθεί η χρηματιστηριακή, διατηρεί την σύσταση “hold” για τις Alpha Bank (τιμή στόχος 2,60 ευρώ), την EFG Eurobank (1,90 ευρώ), την Εθνική Τράπεζα (4,50 ευρώ) και την Τράπεζα Πειραιώς (0,65 ευρώ), ενώ διατηρείται η αναστολή της αξιολόγησης για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v