Cosmote: Θετική η Dresdner KW- αρνητική η HSBC

Τη σύσταση buy διατηρεί η Dresdner Kleinwort Wasserstein για την Cosmote σε σημερινό της report, αναφέροντας ότι το 6μηνο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Αντίθετα, ”μείωση θέσεων” συνιστά η HSBC, προτείνοντας μετακύλιση θέσεων σε ΟΤΕ.

Cosmote: Θετική η Dresdner KW- αρνητική η HSBC
Τη σύσταση ”buy” και την τιμή στόχο στα 12 ευρώ διατηρεί η Dresdner Kleinwort Wasserstein για την Cosmote σε σημερινό της report, με αφορμή την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Η Dresdner Kleinwort Wasserstein σχολιάζει ότι η Cosmote βρίσκεται σε ”μοναδική” θέση ώστε να επιτύχει ανάπτυξη της κερδοφορίας της πάνω από το 10%, διευρύνοντας παράλληλα τα περιθώρια, καθώς και να καταγράψει ισχυρές ταμειακές εισροές.

Παράλληλα, η εταιρία επισημαίνει ότι η πιθανή επίλυση του θέματος της υπερπροσφοράς τίτλων (overhang) που βρίσκεται κοντά στην επίλυσή του, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για υπεραπόδοση της μετοχής (outperformance) στο β’ εξάμηνο.

Η εταιρία παραμένει η κορυφαία επιλογή της Dresdner Kleinwort Wasserstein από τον ελληνικό κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.

Αντίθετες με τα όσα αναφέρει η Dresdner Kleinwort Wasserstein, είναι όμως οι επισημάνσεις και οι συστάσεις της HSBC για την Cosmote.

Όπως προκύπτει από τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, η HSBC διατηρεί τη σύσταση για ”μείωση θέσεων”, ενώ αν και χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της εταιρίας ”σεβαστά”, επισημαίνει ότι παραμένουν οι ανησυχίες για το σύνολο του έτους.

Ο οίκος δεν πιστεύει πως η αγορά έχει συνειδητοποιήσει την επιβράδυνση στις δραστηριότητες της Cosmote στην Αλβανία, οι οποίες οδηγούν τον ίδιο σε μείωση των εκτιμήσεών του για τα EBITDA στο σύνολο του έτους.

Ακόμα, η HSBC υποστηρίζει πως ο τίτλος της Cosmote θα έπρεπε να διαπραγματεύεται με discount έναντι του κλάδου και όχι ”in line”, όπως συμβαίνει τώρα, ενώ συμβουλεύει για μετακύλιση θέσεων προς τον ΟΤΕ, για τον οποίο εκτιμά ότι έχει ισχυρότερους ρυθμούς αύξησης κερδών ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v