Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΘΚ: Διοργάνωση συνεδρίου Κεφαλαιαγορών

Το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης προγραμματίζει τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Κεφαλαιαγορών Αναδυόμενων Οικονομιών για τις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

ΧΘΚ: Διοργάνωση συνεδρίου Κεφαλαιαγορών
Το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης προγραμματίζει τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Κεφαλαιαγορών Αναδυόμενων Οικονομιών για τις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Το ΧΚΘ σκοπεύει, αξιοποιώντας την έως τώρα δραστηριότητά του στον χώρο των αναδυόμενων οικονομιών της ΝΑ Ευρώπης – ΝΑ Μεσογείου, να καθιερώσει το συνέδριο αυτό ως ετήσιο θεσμό, ο οποίος θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, αμέσως μετά την περίοδο της ΔΕΘ, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η εξέταση της πορείας και του ρόλου των αναδυόμενων κεφαλαιαγορών, της δομής λειτουργίας τους, του βαθμού ανάπτυξής τους, της έως τώρα συμβολής τους στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών τους και των εξελίξεων στο κανονιστικό τους πλαίσιο.

Επίσης, περιλαμβάνονται η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων γύρω από τα θέματα που απασχολούν τις χρηματιστηριακές αρχές, η παρουσίαση νέων αγορών, καθώς και των τάσεων που επικρατούν στις αναδυόμενες οικονομίες.

Στους στόχους του συνεδρίου εντάσσονται και η προώθηση του ρόλου του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη των σχέσεων του Ομίλου ΕΧΑΕ με τις αναδυόμενες κεφαλαιαγορές, όπως και η καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως χρηματοοικονομικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι με τις περισσότερες από τις χρηματιστηριακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης – ΝΑ Μεσογείου, οι εταιρίες του Ομίλου ΕΧΑΕ έχουν ήδη υπογράψει μνημόνια συνεργασίας, ενώ το ΧΚΘ κατά την τρέχουσα περίοδο υλοποιεί προγράμματα παροχής τεχνικής βοήθειας που χρηματοδοτούνται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών Αναδυόμενων Οικονομιών έχουν προσκληθεί στελέχη από 12 κεφαλαιαγορές, αυτές της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ, της Ρουμανίας, της Κύπρου, της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Αιγύπτου, του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Ιορδανίας, της Σερβίας και της Γεωργίας, στελέχη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, άλλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς και στελέχη επενδυτικών οίκων και τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, έχουν ζητηθεί και χορηγίες από χρηματοοικονομικούς ομίλους της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v