Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KBW: Τι ”βλέπει” για Πειραιώς - Marfin

Θετικό από πλευράς στρατηγικής και χρηματοοικονομικής λογικής χαρακτηρίζει η Keefe, Bruyette and Woods το ενδεχόμενο deal Πειραιώς-Marfin Popular Bank, επισημαίνοντας ωστόσο ότι περιμένει την εμφάνιση δυσκολιών στην εκτέλεση.

KBW: Τι ”βλέπει” για Πειραιώς - Marfin
Θετικό από πλευράς στρατηγικής και χρηματοοικονομικής λογικής χαρακτηρίζει η Keefe, Bruyette and Woods το ενδεχόμενο deal Πειραιώς-Marfin Popular Bank σε έκθεση με σημερινή (12/1) ημερομηνία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι περιμένει την εμφάνιση δυσκολιών στην εκτέλεση.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η πρόταση της Πειραιώς αποτελεί το πρώτο ”ξέσπασμα” στην έναρξη του κύκλου εξαγορών και συγχωνεύσεων, ενώ θέτει τον τόνο σε μια πιθανή συζήτηση για σχέσεις ανταλλαγής.

Επίσης, εκτιμά ότι θα υπάρξει ”έλλειψη ορατότητας” για τις αντιδράσεις των διοικήσεων στις τρέχουσες κινήσεις και περιμένει άνοδο στις μετοχές των Τραπεζών Πειραιώς και Κύπρου λόγω προσδοκιών για ευνοϊκότερους όρους προς τους μετόχους τους από την MPB.

Η KBW εκτιμά ότι η Alpha Bank και η Eurobank θα βρεθούν στο επίκεντρο των προσδοκιών για εξαγορές και συγχωνεύσεις, ενώ η Εθνική Τράπεζα είναι μάλλον απίθανο να συμμετάσχει. Tονίζει δε, ότι μια προσφορά από τις Alpha και Eurobank δεν θα είχε νόημα καθώς θα προσέθετε περιορισμένη αξία.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως το να μείνουν ανεξάρτητες, ενώ λαμβάνει χώρα μια συγχώνευση, θα τους επιτρέψει να ενισχύσουν το μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, δεδομένο που κρίνεται ως πιο ελκυστικό από το να εμπλακούν σε μια περίπλοκη επιθετική εξαγορά.

Στην έκθεσή της, η KBW θέτει σύσταση outperform για Alpha Bank (τιμή στόχος στα 28 ευρώ), Εθνική Τράπεζα (τιμή στόχος στα 41 ευρώ) και Τράπεζα Κύπρου (τιμή στόχος στα 11 ευρώ) και σύσταση ”market perform” για τις μετοχές των EFG Eurobank (τιμή στόχος στα 31 ευρώ) και Τράπεζα Πειραιώς (τιμή στόχος στα 26 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v