Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Με τιμή τα 46,2 € ξεκινά κάλυψη η CSFB

Με τιμή-στόχο τα 46,2 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”οutperform” ξεκινά η Credit Suisse την κάλυψη της Marfin σε report της με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου.

Marfin: Με τιμή τα 46,2 € ξεκινά κάλυψη η CSFB
Με τιμή-στόχο τα 46,2 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”οutperform” ξεκινά η Credit Suisse την κάλυψη της Marfin σε report της με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου.

Ο ελληνικός χρηματοοικονομικός όμιλος έχει ένα επιτυχημένο ρεκόρ μη οργανικής ανάπτυξης, αναφέρει η Credit Suisse, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η σχεδιαζόμενη συγχώνευση με τη Λαϊκή και την Εγνατία θα δώσει στη νέα επιχειρηματική οντότητα ανάπτυξη κερδών σε ελκυστικά επίπεδα πολλαπλασιαστών.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο τριπλό deal, ο οίκος εκτιμά ότι αυτό θα εμφανίσει ουσιαστικά οφέλη, ενώ θα αποτελέσει ”νέα πρόκληση” για τη διοίκηση της Marfin Popular Bank.

Οι προοπτικές της MPB χαρακτηρίζονται ”καλές”, ενώ όπως αναφέρεται, ο όμιλος θα εμφανίζει από τις μεγαλύτερες ρευστότητες στην Ελλάδα - κάτι που θα του επιτρέψει να χρηματοδοτήσει επέκταση. Ακόμα, όπως αναφέρεται, ωφελείται και από τα σενάρια της αύξησης των επιτοκίων.

Η κεφαλαιακή βάση της Marfin με βάση τα στοιχεία για το 2006, εκτιμά η Credit Suisse, θα της επιτρέψει να κυνηγήσει τις ευκαιρίες τόσο της οργανικής όσο και της μη οργανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Ο οίκος προβλέπει ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανόδου των κερδών για το διάστημα 2006 - 2009 θα διαμορφωθεί στο 21%. Ωστόσο, αν η συγχώνευση ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα σχέδια, κάτι που ο οίκος εκτιμά ότι θα συμβεί, το αναθεωρημένο σενάριό του προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών στο 37% (για το προαναφερθέν διάστημα). Στην περίπτωση αυτή η τιμή-στόχος για τους επόμενους 12 μήνες ενδέχεται να διαμορφωθεί στα 50,7 ευρώ, περιθώριο ανόδου 41%, αναφέρεται.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το κυπριακό site, Financial Mirror, με βάση την τιμή στόχο που έδωσε η CSFB και την σχέση ανταλλαγής που προτείνεται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και Marfin (5,757 μετοχές της Λαϊκής για κάθε 1 μετοχή της Marfin), η τιμή στόχος των 46,2 ευρώ για την μετοχή της Marfin υποδηλώνει τιμή στόχο 4,63 κυπριακών λιρών για τις μετοχές της Λαϊκής, που τώρα διαπραγματεύονται στις 3,44 κυπριακές λίρες.

Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο της τιμής στόχου των 4,30 κυπριακών λιρών που έχει δώσει για την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου η UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v