Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό διετίας το ισπανικό 10ετές

Οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων βρίσκουν στήριξη στα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν προσφάτως, αλλά και στο γεγονός ότι τον Αύγουστο δεν θα διεξαχθούν δημοπρασίες ομολόγων.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών έναντι του γερμανικού bund υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου, καθώς η απουσία νέων δημοπρασιών ομολόγων και τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν προσφάτως, ευνοούν τα ομόλογα χαμηλότερης αξιολόγησης.

Τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα έχουν βρει στήριξη προσφάτως από τις μειωμένες πιέσεις από την πλευρά της προσφοράς, με την Ισπανία να έχει ολοκληρώσει περισσότερο από το 70% του στόχου χρηματοδότησής της για το 2013, ενώ η Ιταλία έχει ολοκληρώσει το 80%, γεγονός που επιτρέπει στις δυο χώρες να ακυρώσουν τις δημοπρασίες που σχεδίαζαν για αυτόν τον μήνα.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρούσε στο 4,47% και του ιταλικού 10ετούς στο 4,18%, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνονταν στο 1,70%.

Στο 9,81% το ελληνικό 10ετές, στο 10,21% το 15ετές, στο 9,90% το 20ετές και στο 9,07% το 30ετές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v