Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, καθώς το δημοσίευμα της WSJ για τις προθέσεις της Fed σε ότι αφορά το QE και τα επιτόκια, έδωσε την αφορμή που έψαχναν οι επενδυτές να "αγοράσουν" και πάλι ομόλογα.

Μετά την μεγάλη πτώση των τελευταίων εβδομάδων, τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας κάνουν ράλι, καθώς εξασθενούν οι εκτιμήσεις στην αγορά ότι η Fed είναι πιθανό να προχωρήσει σύντομα σε περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι επενδυτές έψαχναν για δικαιολογία προκειμένου να αγοράσουν και πάλι φθηνά ομόλογα. Αυτή τη δικαιολογία προσέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η προσαρμογή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Fed δεν σημαίνει πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα το τερματίσει «μια και καλή» ή ότι «βρίσκεται κοντά στην αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων».

Του ράλι ηγήθηκαν τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, με την απόδοση του ισπανικού 10ετούς να υποχωρεί κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,54% και το ιταλικό κατά 9,7 μονάδες βάσης στο 4,26%. Μεγαλύτερη η πτώση στην απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς, που υποχωρεί κατά 19 μονάδες βάσης στο 6,34%. Στο 10,05% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 9,97% του 15ετούς, στο 9,4% του 20ετούς και στο 9,01% του 30ετούς.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 1,52%, του 5ετούς στο 0,55% και του 2ετούς στο 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v