Επανέφερε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου το αίτημά της για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ώστε να αποδειχθεί ότι η κατηγορουμένη ενώπιον του ΜΟΔ για τον θάνατο της Τζωρτζίνας «είναι υγιέστατη ψυχικά και να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο».
Μετά τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτριών, που σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΜΟΔ ανέφεραν πως η συμπεριφορά της μητέρας στο νοσοκομείο στο Ρίο «δεν ήταν συνηθισμένη» και πως θέλησαν να ελέγξουν «μήπως κάτι δεν πήγαινε καλά με τη μητέρα της Τζωρτζίνας», ο συνήγορος της 34χρονης Αλέξης Κούγιας επανέφερε το αίτημά του για πραγματογνωμοσύνη στην εντολέα του: «Έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά. Έχετε τη δυνατότητα να διορίσετε ακόμα και σήμερα πραγματογνώμονες, ώστε να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο. Θέλουμε να τελειώνει αυτή η φημολογία», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.
Στο δικαστήριο σήμερα βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα η παιδίατρος Βενετία Μπέλλου, η οποία εργαζόταν στην Παιδιατρική Κλινική και είχε κουράρει τη μικρή Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ρίο, τον Ιανουάριο του 2022, λίγες ημέρες πριν το κοριτσάκι εκπνεύσει στο Αγλαΐα Κυριακού όπου είχε μεταφερθεί για εξειδικευμένες εξετάσεις.
Η μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν παρούσα στις 22/01/2022 σε ένα από τα επεισόδια που εμφάνιζε το παιδί και είχε επικοινωνήσει με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω, το παιδί επανήλθε. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων», σημείωσε η κ. Μπέλλου.
Όπως τόνισε η παιδίατρος, η Τζωρτζίνα, μετά από τρεις ημέρες, στις 25 Ιανουαρίου, εμφάνισε ξανά «ένα παρατεταμένο επεισόδιο», για το οποίο πρώτα κλήθηκε ένας συνάδελφός της και μετά εκείνη.
Εισαγγελέας: Τα επεισόδια είχαν μεταξύ τους κάποια αλληλουχία;
Μάρτυρας: Δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο. Όχι. Ας πούμε κάποιες φορές έκανε δύο μικρά και σταματούσε. Στις 25/01 έκανε ένα μεγάλο, χωρίς να έχει κάνει μικρά πριν.
Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης, η μάρτυρας επεσήμανε πως «ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω σε τι οφείλεται αυτό το μεγάλο επεισόδιο. Δεν καταλήξαμε, γενικά, σε τι οφείλονται τα επεισόδια. Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Από εμάς έφυγε αδιάγνωστη η Τζωρτζίνα».
Σε άλλη ερώτηση της υπεράσπισης η μάρτυρας απάντησε πως ο συνοδός του παιδιού, χωρίς να θυμάται εάν ήταν ο πατέρας ή η μητέρα, ενημέρωσε άμεσα για το επεισόδιο της 22ης Ιανουαρίου και πως σε λιγότερο από ένα λεπτό εκείνη μπήκε στο δωμάτιο για να δει τι συμβαίνει με το παιδί.
Αλ. Κούγιας: Αυτό δεν δείχνει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στο παιδί;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.
Αλ. Κούγιας: Τι είναι αυτή!
Η μάρτυρας κατέθεσε πως όπως συμβαίνει συχνά σε χρόνιες περιπτώσεις νοσηλείας στην κλινική, τα φάρμακα στο παιδί τα έδινε η μητέρα.
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, στην κλινική που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα υπήρχε θεράπων καρδιολόγος (αναμένεται να καταθέσει στην προσεχή δικάσιμο). Κατά την υπεράσπιση, ωστόσο, ο εν λόγω γιατρός «δεν πάτησε στο νοσοκομείο σας. Εμείς έχουμε άποψη ότι το παιδί έπρεπε να πάει σε καρδιολογική κλινική. Δεν κάλεσαν καρδιολόγο ποτέ και τελικά έκανε ανακοπή».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ