Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Παγώνη: Μείωση χειρουργείων σημαίνει επιλογή ασθενών

Κάθετα αντίθετη με το έγγραφο της Μ. Γκάγκα. «Κάποιοι μπορεί να έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι που δεν έχουν, τι θα κάνουν;» αναρωτήθηκε.

Μ. Παγώνη: Μείωση χειρουργείων σημαίνει επιλογή ασθενών

Για τον περιορισμό χειρουργείων που φέρνει ο αυξανόμενος αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία από κορωνοϊό μίλησε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί.

«Τα χειρουργεία δεν πρέπει να πάνε πίσω. Δεν πρέπει να υπάρχει μείωση των χειρουργείων έως 80% και εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια ως νοσοκομειακοί ιατροί να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που περιμένουν. Κάποιοι μπορεί να έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι που δεν έχουν, τι θα κάνουν;», επισήμανε για το θέμα η κα Παγώνη.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Από τις Έξι» για το έγγραφο που υπέγραψε η υφυπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, ζητώντας να περιοριστούν έως 80% τα χειρουργεία λόγω της αύξησης των περιστατικών Covid-19, δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίδρασή της. «Αυτό το χαρτί δεν έπρεπε να βγει καθόλου από τη στιγμή που είχε γίνει η συνεννόηση των γιατρών και των υπουργών». Και όπως είπε, από τη στιγμή που το νοσοκομείο γίνεται αποδέκτης ενός τέτοιου εγγράφου, σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών από τους ιατρούς.

«Ας μην κρυβόμαστε. Αυτό λέει το χαρτί. Να γίνει κάποια επιλογή (ασθενών) έως 80%. Τα νοσοκομεία, σε συνεργασία με τις επιτροπές χειρουργείων, θα έφτιαχναν τα προγράμματά τους και θα προχωρούσαν. Κανένα χαρτί δεν χρειαζόταν. Μπορούσαμε να προχωρήσουμε και να γίνει ο κατάλογος των χειρουργείων σε κάθε νοσοκομείο και από εκεί και πέρα να μη δημιουργούνται αυτές οι συγχύσεις στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι, με αυτές τις διαγνώσεις, είναι σε κατάσταση πανικού», πρόσθεσε.

Όχι άλλα μέτρα - Να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Αναφερόμενη στο θέμα της πανδημίας και τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνουν όλες οι χώρες, τόνισε ότι «εμείς έχουμε αύξηση των δεικτών και σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Αυτό που προσπαθείς μετά να κάνεις, είναι να ρίξεις τους δείκτες σε θανάτους και ΜΕΘ». Σύμφωνα με την κα Παγώνη, για να καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των εμβολιασμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v