Ένοχος για υπεξαίρεση εγγύησης πελάτη κρίθηκε ο Ασ. Ασημακόπουλος

Ο δικηγόρος κατά την κατηγορία φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον Αλέξανδρο Αβατάγγελο. Η ποινή του επιβλήθηκε ανεστάλη μέχρι την εκδίκαση από το Εφετείο.

Ένοχος για υπεξαίρεση εγγύησης πελάτη κρίθηκε ο Ασ. Ασημακόπουλος
Ένοχος για υπεξαίρεση εγγύησης πελάτη του κρίθηκε ο δικηγόρος Ασ. Ασημακόπουλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο δικηγόρος κατά την κατηγορία φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον Αλέξανδρο Αβατάγγελο, προκειμένου να μην προφυλακιστεί για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Το δικαστήριο του επέβαλλε ομόφωνα κάθειρξη 8 ετών για την υπεξαίρεση των 500.000 ευρώ και φυλάκιση 2 ετών για απιστία δικηγόρου. Η ποινή συγχωνεύθηκε στα 9 χρόνια (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό) και ανεστάλη μέχρι το Εφετείο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος , τον Οκτώβριο του 2013, ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου.

Στις 22 Νοεμβρίου 2013 ο τελευταίος απολογήθηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής της εγγυοδοσίας χρηματικού ποσού 500.000 ευρώ, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η χρηματική εγγύηση έπρεπε να καταβληθεί μέσα σε διάστημα δέκα ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ωστόσο, επειδή το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεών του βρισκόταν στο εξωτερικό σε επενδυτικούς λογαριασμούς που δεν μπορούσαν να ρευστοποιηθούν άμεσα και με δεδομένο ότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκτός της Ελλάδας, ζήτησε από τον δικηγόρο του να αιτηθεί στον ανακριτή την παράταση της προθεσμίας της καταβολής της εγγυοδοσίας μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2014.

Ο τελευταίος φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι θα υποβάλει σχετική αίτηση και του πρότεινε να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας σε προσωπικό του λογαριασμό στην τράπεζα UBS στην Ελβετία. Ο Αλ. Αβατάγγελος με τέσσερα εμβάσματα από τράπεζες του εξωτερικού κατέθεσε στο λογαριασμό του συνηγόρου του 575.000 ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια, να καταβληθούν 500.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα αποτελούσε την αμοιβή για τις νομικές του υπηρεσίες.

Ωστόσο, τα χρήματα αυτά ουδέποτε καταβλήθηκαν ως εγγύηση, με αποτέλεσμα στις 20 Δεκεμβρίου 2013 να εκπέσουν οι περιοριστικοί όροι και ο επιχειρηματίας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε επί περίπου 4,5 μήνες, δηλαδή ωσότου συγκεντρώσει εκ νέου άλλες 500.000 ευρώ και να τα καταβάλει ως εγγυοδοσία.

Κατά την απολογία του ο καταδικασθείς δικηγόρος (σ.σ. του έχει αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον ΔΣΑ) ομολόγησε στο δικαστήριο ότι κράτησε τα χρήματα για οικογενειακές του ανάγκες, χωρίς όμως να πεί , ενώ ρωτήθηκε, ποιες είναι αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα μια ημέρα πριν την απόφαση κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 21.500 ευρώ στο όνομα του μηνυτή του και ζήτησε αναβολή για να καταβάλλει και τα υπόλοιπα. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v