«Πολιτική προσωπικότητα σύνθεσης ο πρωθυπουργός»

Ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας «είναι σωστό να είναι πολιτική προσωπικότητα σύνθεσης» τονίζει με συνέντευξή της στο Real.gr η υπουργός Ανάπτυξης.

  • Real.gr
«Πολιτική προσωπικότητα σύνθεσης ο πρωθυπουργός»
Ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας «είναι σωστό να είναι πολιτική προσωπικότητα σύνθεσης με γνώση του συνόλου των προβλημάτων και των αναγκών της χώρας και όχι βεβαίως υπηρεσιακών καθηκόντων» τονίζει με συνέντευξή της στο Real.gr η υπουργός Ανάπτυξης - και υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών - Άννα Διαμαντοπούλου. Η κυρία Διαμαντοπούλου επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ουσιαστικής προγραμματικής συνεργασίας με βάση το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και πλήρους απασχόλησης.

Η συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο Real.gr έχει ως εξής:

Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι η προεκλογική περίοδος χρησιμοποιήθηκε από τα κόμματα για να προετοιμαστούν οι πολίτες για την επόμενη μέρα;

Όχι από όλα. Η ΝΔ και οψίμως μερίδα της Αριστεράς μας βομβάρδιζαν επί μέρες με τις εγωιστικές εμμονές τους περί ανάληψης της εξουσίας πάνω στο διαζευκτικό πλαίσιο «εμείς ή οι άλλοι». Δεν είναι προφανώς κακό να επιζητά κανείς την εξουσία, εκλογές έχουμε άλλωστε, αλλά ο μόνος πολιτικός φορέας που εξέφρασε και ξετύλιξε σχέδιο που αφορά όλους τους πολίτες ήταν το ΠΑΣΟΚ. Ούτε εξουσιομανίες ούτε αμετροέπειες.

Τι είδους κυβέρνηση την 7η Μαΐου κυρία Διαμαντοπούλου;

Εμείς προτείνουμε Κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ουσιαστικής προγραμματικής συνεργασίας με βάση το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και πλήρους απασχόλησης.

Και με ποιον πρωθυπουργό;


Καταρχάς, είναι σωστό να είναι πολιτική προσωπικότητα σύνθεσης με γνώση του συνόλου των προβλημάτων και των αναγκών της χώρας και όχι βεβαίως υπηρεσιακών καθηκόντων. Ένα πρόσωπο που θα λαμβάνει τα μηνύματα της κοινωνίας και θα έχει εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διαδικασίες και τους συσχετισμούς δυνάμεων και θα χαίρει της εμπιστοσύνης και της συναίνεσης των δυνάμεων που θα συνεργαστούν.

Ο Αντ. Σαμαράς, πάντως, επιμένει ότι επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνεργασίας πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Άρα μιλάμε για πρωθυπουργό εκλογικής πρωτιάς και όχι συνεργασίας. Εδώ ακριβώς είναι η λυδία λίθος της διαφορετικής αντίληψης των αναγκών της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. εμείς βλέπουμε την προοπτική της χώρας μέσα από την όσμωση και τη συνεργασία πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών συναινέσεων και ο κ. Σαμαράς μιλά ακόμα με όρους αυτοδυναμίας και προσωπικών στόχων.

Τελικά το διακύβευμα της 6ης Μαΐου ποιο είναι;

Πολιτική σταθερότητα, οικονομική σταθεροποίηση, εντολή για ενεργό ρόλο στις αλλαγές της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v