Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΠΕ: Εκδήλωση για βράβευση Intralot από WITSA

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη βράβευση της INTRALOT και του ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στα Global IT Excellence Awards 2008 του WITSA πραγματοποίησε ο ΣΕΠΕ σήμερα στο Athenaeum Intercontinental Hotel.

ΣΕΠΕ: Εκδήλωση για βράβευση Intralot από WITSA
Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη βράβευση της INTRALOT και του ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στα Global IT Excellence Awards 2008 του WITSA πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος σήμερα στο Athenaeum Intercontinental Hotel.

Ο κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, μετέφερε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του συνδέσμου για το γεγονός ότι ο WITSA επέλεξε φέτος να βραβεύσει, μεταξύ πολλών και αξιόλογων υποψηφιοτήτων από όλο τον κόσμο, δύο από τις τρεις ελληνικές υποψηφιότητες που είχε υποβάλει ο ΣΕΠΕ για τα Global IT Excellence Awards 2008 και συνεχάρη την INTRALOT που βραβεύτηκε με το 2008 Private Sector Excellence Award και το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που βραβεύτηκε με το Chairman's Award του WITSA.

Ο κύριος Γιάννης Σύρρος, γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, έκανε μια σύντομη παρουσίαση του World Information Technology and Services Alliance, που αποτελεί τη θεσμική παγκόσμια φωνή της βιομηχανίας τεχνολογιών πληροφορικής και επικεντρώνει το έργο του στην υποστήριξη πολιτικών που προωθούν την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κλάδου, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα των βραβεύσεων στα WITSA Global ICT Excellence Awards στοχεύει στην ανάδειξη των σημαντικότερων χρηστών των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών παγκοσμίως. Ακολούθησε ενημέρωση για τα WITSA Global ICT Excellence Awards, τις κατηγορίες βραβείων, τα κριτήρια υποβολής των υποψηφιοτήτων από τους εθνικούς συνδέσμους-μέλη του WITSA καθώς και για τη διαδικασία επιλογής των νικητών.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της INTRALOT, κύριο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο. Ο κύριος Αντωνόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Η πρόταση του ΣΕΠΕ για το βραβείο αριστείας ιδιωτικού τομέα υπήρξε ιδιαίτερα τιμητική για την εταιρία μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την ευκαιρία που δόθηκε στην INTRALOT να διεκδικήσει ένα τόσο σημαντικό βραβείο. Η διάκριση αυτή από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Πληροφορικής επικυρώνει και ενισχύει τη δέσμευσή μας για αριστεία και καινοτομία σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Η INTRALOT είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρία που παράγει τεχνολογία στη χώρα μας, επενδύοντας μεγάλο ποσοστό των καθαρών κερδών της στην έρευνα και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι επενδύσεις της εταιρίας σε έρευνα και τεχνολογία τετραπλασιάστηκαν, ενώ το 1/3 του προσωπικού της στην Ελλάδα απασχολείται σε δράσεις για την τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χώρα μας αποτελεί το τεχνολογικό κέντρο (hub) της εταιρίας".

Ο κύριος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ευχαρίστησε τον ΣΕΠΕ για την πρωτοβουλία του να καταθέσει την υποψηφιότητα του ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ σε αυτή τη διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση, τονίζοντας ότι η βράβευση του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ αποδίδει διπλό όφελος στην κοινωνία. Από τη μια καταδεικνύει τη σημασία της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών στην παροχή άμεσης, αποτελεσματικής και εξατομικευμένης βοήθειας και στήριξης σε παιδιά που έχουν ανάγκη και από την άλλη φέρνει στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, καθώς η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από την αρχή του 2007 έως και σήμερα δέχτηκε 348.042 κλήσεις από παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Η γραμμή χρησιμοποιεί πληροφορίες και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών και λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, δωρεάν από σταθερό, κινητό και καρτοτηλέφωνο, με στόχο να εξασφαλίσει ότι ακόμη και το πιο απομακρυσμένο παιδί μπορεί να απλώσει το χέρι και να ζητήσει βοήθεια.

Κλείνοντας, ο κύριος Παντελής Τζωρτζάκης επισήμανε ότι η κατάκτηση 2 από τα 7 παγκόσμια βραβεία αποτελεί αφορμή να αναδείξουμε τον ανταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στα παγκόσμια δρώμενα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς τεκμηριώνουν με τον καλύτερο τρόπο τόσο τη διεθνούς επιπέδου ανάπτυξη των ελληνικών εταιριών του κλάδου όσο και τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που βασίζονται στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και εφαρμόζονται στη χώρα μας σε πεδία που παρουσιάζουν ιδιαίτερες προκλήσεις.

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι, σύμφωνα με έρευνα της Ε.Ε. για το i2010, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών έχουν συνεισφέρει τα τελευταία χρόνια σχεδόν στο 50% της αύξησης της παραγωγικότητας στην Ευρώπη, ο κύριος Τζωρτζάκης δήλωσε ότι ο ρόλος των ΤΠΕ στην ανταγωνιστικότητα των οικονομιών αλλά και στην καθημερινή ζωή των πολιτών αυξάνεται σημαντικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ανάπτυξη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, καθώς δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι οι νέες τεχνολογίες και ειδικά το Διαδίκτυο αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Στη συνέχεια, ο κύριος Τζωρζάκης τόνισε ότι, παρά την εμφανή τάση βελτίωσης και βαθμιαίας και σταθερής υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών, η πραγματικότητα στην Ελλάδα στον χώρο των ΤΠΕ δεν μπορεί να θεωρηθεί συγκρίσιμη με αυτήν που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, ενώ οι αριθμοί παρουσιάζουν ένα κοινωνικά ώριμο ψηφιακό περιβάλλον, σε επίπεδο εθνικής κατάταξης η χώρα μας συνεχίζει να υστερεί σημαντικά έναντι των εταίρων της.

Ο ΣΕΠΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις του για συνολικό προσανατολισμό των κατάλληλων πολιτικών στη χρήση, στη διάδοση, στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών που θα περνάει μέσα από κεντρικό συντονισμό για τη χάραξη στρατηγικής και την υλοποίηση δράσεων από έναν ευέλικτο συντονιστικό πόλο, που θα σχεδιάζει, θα συντονίζει, θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την πρόοδο προς τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος.

Η σύσταση υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί πρόταση συνώνυμη με την πρόοδο και την εξέλιξη. Πρόταση ουσίας και πράξης, με πολλαπλάσια οφέλη για την οικονομία, τα οποία ξεκινούν από την επιτάχυνση και την αποτελεσματική εφαρμογή της ψηφιακής στρατηγικής και φτάνουν στην άμεση ενίσχυση του ΑΕΠ και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v