Βούλτεψη: Προπαγανδιστικό πυροτέχνημα τα περί εξόδου στις αγορές

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι...

Βούλτεψη: Προπαγανδιστικό πυροτέχνημα τα περί εξόδου στις αγορές
«Ένα ακόμη κυβερνητικό, προπαγανδιστικό πυροτέχνημα», χαρακτηρίζει η Σοφία Βούλτεψη την πρόθεση της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας στις αγορές.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να πανηγυρίσει για άλλη μία φορά, γράφοντας άλλο ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της πολιτικής εξαπάτησης».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της ΝΔ που χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό» των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, τον Σταύρο Κοντονή, η κ. Βούλτεψη υπογραμμίζει ότι «είναι αδιανόητο για υπουργό Δικαιοσύνης δημοκρατικής χώρας να αποκαλεί 'δυσάρεστη έκπληξη' μία δικαστική απόφαση και τον πρωθυπουργό να μιλά για 'θεσμικά εμπόδια' και σημειώνει ότι «τέτοιου είδους δηλώσεις προσφέρουν άλλοθι και ηθική νομιμοποίηση για πράξεις βίας και ανομίας».

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν η ΝΔ πρέπει να κάνει πρόταση μομφής στο υπουργό Πάνο Καμμένο για την υπόθεση 'Noor One', η βουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι για τον κ. Καμμένο υπάρχει «μομφή διαρκείας». Τέλος, για τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις των Τούρκων να παρενοχλήσουν ακόμα και το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Φαρμακονήσι, η Σοφία Βούλτεψη απαντά ότι «απαιτείται ψυχραιμία και παρέλκουν όλες οι επικοινωνιακές κορώνες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Βούλτεψη στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ. Κυρία Βούλτεψη πώς σχολιάζετε την προτροπή του επιτρόπου Προϋπολογισμού της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στη χώρα μας είπε «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα» για την έξοδο στις αγορές;

Απ. Ο Επίτροπος, έχει δικαίωμα να λέει τη γνώμη του. Το ζήτημα είναι τι σημαίνει στην πράξη «έξοδος στις αγορές», για μια οικονομία βυθισμένη, εξουδετερωμένη από τα capital controls που παραμένουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια, ενισχύοντας το λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό». Τι σημαίνει «έξοδος στις αγορές» για μια οικονομία της οποίας όλοι οι παράγοντες στενάζουν κάτω από την πιο βαριά φορολογία στον πλανήτη; Τι έγινε; Βάρεσαν τα νταούλια και χόρεψαν οι αγορές; Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για ένα ακόμη κυβερνητικό προπαγανδιστικό πυροτέχνημα. Εκεί που θα έδιωχναν το ΔΝΤ, θα έσχιζαν τα μνημόνια ντάλα μεσημέρι και θα κούρευαν το χρέος, εκεί που μας έλεγαν ότι οι αγορές είναι το «μαντρόσκυλο του συστήματος» και «διεθνείς απατεώνες», εκεί που ο κ. Τσίπρας σάλπιζε προσκλητήριο για να «κατατάξουμε στην κατηγορία "σκουπίδια" τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές», εκεί που κατηγορούσαν την κυβέρνηση Σαμαρά ότι βγήκε στις αγορές «με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας», τώρα λένε «αγορές» και… στάζει το στόμα τους μέλι! Τέτοια υποκρισία, τέτοιος τυχοδιωκτισμός!

Ερ. Ωστόσο, η προτροπή αυτή, του Επιτρόπου, μαζί με την εκτίμησή του ότι «τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση» δεν ανάβει το «πράσινο φως» για «ασφαλή» και όχι «δοκιμαστική» έξοδο στις αγορές;

Απ. Το αν «τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση» αφήστε να το κρίνει ο λαός που στενάζει. Τι σημαίνει «ασφαλής και όχι δοκιμαστική έξοδος»; Μας είδαν… στιβαρούς και έτρεξαν να μας δανείσουν; Σας θυμίζω τι έλεγε ο κ. Τσίπρας τον Απρίλιο του 2014: «Αφού έχουμε πλεόνασμα γιατί βγαίνουμε στις αγορές; Αυτοί δεν μας έλεγαν ότι τώρα με το πλεόνασμα τελείωσαν τα βάσανά μας και δε θα χρειαζόμαστε δανεικά για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Τότε γιατί δανείζονται και το πανηγυρίζουν κιόλας; Και σε τελική ανάλυση, τι θα ωφελήσει την κοινωνία μία στημένη, δοκιμαστική την είπαν, έξοδος στις αγορές;». Τώρα, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να πανηγυρίσει για άλλη μια φορά, γράφοντας άλλο ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της πολιτικής εξαπάτησης.

Ερ. Μία τέτοια εξέλιξη θα δυσκολέψει τη ΝΔ;

Απ. Με ποιον τρόπο; Με άλλο ένα σόου εικονικής πραγματικότητας; Ο λαός γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα, την ζει στο «πετσί» του, δεν επηρεάζεται και δεν κατευθύνεται από τις φιέστες περί αγορών και «ανάπτυξης». Απέναντι στο ψέμα και στην προπαγάνδα ορθώνουμε τον λόγο της αλήθειας.

Ερ. Η κυβέρνηση, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η έξοδος στις αγορές θα σημαίνει το τέλος της επιτροπείας και των μνημονίων. Πού στηρίζει αυτή την άποψη;

Απ. Αυτή η άποψη δεν στηρίζεται πουθενά. Το μόνο που κάνουν καθημερινά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να αναζητούν το επόμενο ψέμα τους. Το μόνο που σκέπτονται είναι πώς θα κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Ποιο θα είναι το επόμενο παραμύθι που θα του σερβίρουν. Πανηγυρίζουν τις… ήττες τους και τις παρουσιάζουν ως νίκες. Έφθασαν στο σημείο να πανηγυρίσουν ακόμη και το… «ναυάγιο» στο Κραν Μοντανά, λέγοντας ότι τάχα «πρώτη φορά» ετέθη το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Δηλαδή επί 43 χρόνια φωνάζουμε πως το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και περιμέναμε τους «Ταλλεϋράνδους» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να το θέσουν! Και πώς δηλαδή η έξοδος στις αγορές σημαίνει το τέλος των μνημονίων; Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει: Μετά από δύο μνημόνια συν ένα συμπληρωματικό του Ιουνίου 2016 συν μια νέα συμφωνία (χειρότερη του Μαΐου 2016), που δεσμεύει τη χώρα με πλεονάσματα 3,5% ως και το 2022 συν ένα αχρείαστο θηριώδες πλεόνασμα 4% το 2016, συν μια ακόμη επιστολή με 21 νέες δεσμεύσεις προς το ΔΝΤ (στις 12 Ιουλίου), μετά από «κόφτη», αιωνόβιο υπερταμείο όπου μεταφέρθηκε και το τελευταίο ίχνος δημόσιας περιουσίας, ε, θα ήταν πολύ αχάριστοι οι δανειστές αν δεν έδιναν στους καλύτερους μαθητές τους μερικά «καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς», για να θυμηθώ την προσφιλή έκφραση του κ. Τσίπρα της… επαναστατικής περιόδου!

Ερ. Συμφωνείτε με την άποψη του Μάρτιν Σουλτς ότι «ο Σόιμπλε ευθύνεται για την φτώχεια στην Ελλάδα»;

Απ. Η Γερμανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Κατόπιν τούτου δεν χρειάζεται περισσότερος σχολιασμός.

Ερ. Πώς εκτιμάτε την είδηση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποζημιώσει, για τα δικαστικά έξοδα που έχει καταβάλει για νομική κάλυψη, σε δικηγόρους ή άλλους, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου;

Απ. Αν και πρόκειται για κάτι το αδιανόητο -να καλύπτει δηλαδή το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι τα δικαστικά έξοδα ενός πολίτη- αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει ψελλίσει ούτε ένα «όχι» στους δανειστές, αλλά σπεύδει να ικανοποιήσει κάθε απαίτησή τους.

Ερ. Κυρία Βούλτεψη, η ΝΔ χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό» των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Πού εδράζεται αυτή η κατηγορία;

Απ. Είναι αδιανόητο για υπουργό Δικαιοσύνης δημοκρατικής χώρας να αποκαλεί «δυσάρεστη έκπληξη» μια δικαστική απόφαση. Όπως είναι αδιανόητο πρωθυπουργός δημοκρατικής χώρας, που πρέπει να σέβεται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, να μιλά για «θεσμικά εμπόδια», αναφερόμενος στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Τέτοιου είδους δηλώσεις προσφέρουν άλλοθι και ηθική νομιμοποίηση για πράξεις βίας και ανομίας. Μόνο καθεστώτα όπως αυτό του Μαδούρο στη Βενεζουέλα συμπεριφέρονται έτσι. Σας θυμίζω ότι ο Μαδούρο έχει παύσει από τα καθήκοντά της τη γενική εισαγγελέα της χώρας, επειδή τόλμησε να πει πως δεν επιτρέπεται στις δημοκρατίες οι πολίτες να δικάζονται από στρατοδικεία.

Ερ. Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καλύπτει», επί της ουσίας, πρόσωπα και δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου;

Απ. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αποδείξει ότι μπορεί να επιβάλει την τάξη, αποτρέποντας τις καταστροφές.

Ερ. Να περάσουμε και στο θέμα του ‘Noor One'. Η ΝΔ, μετά το αίτημα για συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής θα δώσει συνέχεια στο θέμα και με ποιους τρόπους;

Απ. Οι συνομιλίες ενός υπουργού -και μάλιστα του υπουργού Άμυνας- με έναν ισοβίτη αποτελούν πράξη αδιανόητη για μια Δημοκρατία. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας υψώνει ασπίδα προστασίας στον κ. Καμμένο, εξηγεί για ποιον λόγο τον επιλέγει σταθερά και διαχρονικά και χωρίς δεύτερη σκέψη για κυβερνητικό του εταίρο: Ο κ. Καμμένος είναι το μακρύ χέρι του κ. Τσίπρα.

Ερ. Κατά τη γνώμη σας, η ΝΔ πρέπει να κάνει πρόταση μομφής στον υπουργό Πάνο Καμμένο;

Απ. Αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος. Για τον κ. Καμμένο πάντως υπάρχει «μομφή διαρκείας». Μας αποκαλούσε «γερμανοτσολιάδες» και «Τσολάκογλου» και τώρα υπογράφει τα πάντα και κάνει τα πάντα για την εξουσία.

Ερ. Κυρία Βούλτεψη φοβάστε τυχόν επεισόδιο στο Αιγαίο μετά και την προκλητική κίνηση των Τούρκων, προ ημερών, να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο Δημοκρατίας στο Φαρμακονήσι;

ΑΠ. Η Ελλάδα γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα και το κάνει σταθερά εδώ και δεκαετίες. Απαιτείται ψυχραιμία και παρέλκουν όλες οι επικοινωνιακές κορώνες. Τα θέματα αυτά δεν είναι προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Σας θυμίζω πως στο Συμβούλιο Κορυφής του Οκτωβρίου 2014, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς εκπροσώπησε την Κύπρο λόγω πρόσκαιρης αδιαθεσίας του προέδρου Αναστασιάδη, είχε συγκρουστεί με τον κ. Κάμερον. Ερωτηθείς σχετικά αργότερα, είπε λακωνικά «έκανα το καθήκον μου και τίποτε άλλο». Και τότε υπήρχε ανάλογη κρίση και τότε υπήρχε στενή συνεργασία με την Κύπρο και τότε έμπαιναν στο τραπέζι και λαμβάνονταν σοβαρές αποφάσεις και τότε (7 Νοεμβρίου 2014) Σαμαράς και Βενιζέλος έλαβαν μέρος στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου - χωρίς μετά να ανακοινωθεί τίποτε. Δυστυχώς για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τίποτε δεν έγινε για πρώτη φορά επί των ημερών τους -εκτός από την πλήρη καταστροφή των ελληνικών νοικοκυριών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v