Διδακτορικό με υποτροφία για 7 απόφοιτους του ΑΙΤ

Επτά απόφοιτοι του ΑΙΤ και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα MSIN που παρέχεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, έγιναν δεκτοί με υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια.

Διδακτορικό με υποτροφία για 7 απόφοιτους του ΑΙΤ
Επτά απόφοιτοι του ΑΙΤ και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα MSIN που παρέχεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, έγιναν δεκτοί με υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με τα πολύτιμα εφόδια που απόκτησαν μέσα από την εκπαίδευση και την ερευνητική δραστηριότητά τους για τη διπλωματική τους εργασία στο ΑΙΤ, οι απόφοιτοι απέδειξαν ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο επίπεδο του διδακτορικού και να συμβάλλουν στην εξέλιξη της τεχνολογίας με νέες μεθόδους και τεχνικές.

Έγιναν δεκτοί στα ακόλουθα διδακτορικά προγράμματα:

* Η Chinwe Abosi, από την Μποτσουάνα, τελειόφοιτη MSIN (2006), έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Essex, στη Μ. Βρετανία. Το διδακτορικό της θα αφορά στις τεχνολογίες των Photonics.

* Ο Κωνσταντίνος Γκουτζής, τελειόφοιτος MSIN (2006), έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, στη Μ. Βρετανία και το διδακτορικό του θα βασιστεί πάνω σε XML Τechnologies & Semantic Web.

* Ο Ghassan Karame από τον Λίβανο, τελειόφοιτος MSIN (2006), συνεργάστηκε κατά την διάρκεια των σπουδών του στο ΑΙΤ με δύο ερευνητικές ομάδες του ΑΙΤ - Algorithms & Security, Autonomics & Grid Computing. Ο Ghassan έγινε δεκτός για διδακτορικό στον τομέα του Security στο Πανεπιστήμιο EPFL της Ελβετίας.

Παράλληλα, απόφοιτοι από προηγούμενες ακαδημαϊκές χρονιές, που μετά την αποφοίτησή τους συνεργάστηκαν με τις ερευνητικές ομάδες του ΑΙΤ, διακρίθηκαν ερευνητικά, έκαναν δημοσιεύσεις σε διεθνούς φήμης περιοδικά (ΙΕΕΕ, SIAM), συμμετείχαν σε συνέδρια και είχαν ενεργό ρόλο στα ερευνητικά προγράμματα αιχμής που εκτελούνται στα εργαστήρια του ΑΙΤ.

Η εμπειρία και τα αποτελέσματα που αποκόμισαν στο ΑΙΤ, τους βοήθησαν να αναπτύξουν αυτόνομη ερευνητική δραστηριότητα και να συνεχίσουν τις σπουδές τους με στόχο το διδακτορικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους παρακάτω φοιτητές του ΑΙΤ έγιναν δεκτοί στα εξής πανεπιστήμια:



* Ο Βασίλης Μυλωνάκης έγινε δεκτός στο διδακτορικό πρόγραμμα του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, όπου θα ασχοληθεί με τον τομέα των Grids.

* Ο Ηλίας Ρεντζεπέρης έγινε δεκτός στο ερευνητικό κέντρο Max Plank της Γερμανίας όπου θα εκπονήσει διδακτορικό στον τομέα του Bioengineering.



* Ο Γιώργος Σουρέτης ξεκινάει το διδακτορικό του στο Imperial College του Λονδίνου στον τομέα του Biomedical Engineering.

* Ο Γιάννης Παπαγιαννάκης ακολουθεί τις διδακτορικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και ασχολείται με τον τομέα τoυ Mitigation of Optical Transmission Impairments by electronic means.



Άλλοι τέσσερεις τελειόφοιτοι του AIT περιμένουν αποτελέσματα για τις αιτήσεις που ήδη υποβάλει για διδακτορικό σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Το AIT είναι υπερήφανο για τους φοιτητές του και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v