Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο forum για WiMAX

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο ετήσιο forum για την ευρυζωνική ασύρματη πρόσβαση Wimax & The Road to Broadband Access από το Athens Information Technology (AIT), κατά το οποίο δόθηκε μία σφαιρική παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων του WiMΑΧ.

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο forum για WiMAX
Με επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο ετήσιο forum για την ευρυζωνική ασύρματη πρόσβαση Wimax & The Road to Broadband Access από το Athens Information Technology (AIT).

Το συνέδριο έδωσε μία σφαιρική παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων του WiMΑΧ, μιας τεχνολογίας αιχμής στον τομέα των ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών η οποία μπορεί να προκαλέσει ανατροπές και αναδιάρθρωση στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες αφορούσαν στην παρουσίαση των τεχνολογικών λύσεων για το WiMAX και των ευρυζωνικών υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει, σεναρίων και βέλτιστων πρακτικών δικτυακής εγκατάστασης, θέματα πολιτικής και νομοθεσίας, και επιχειρηματικά μοντέλα, ενώ παράλληλα δόθηκε έκταση και στην άποψη των κοινωνικών εταίρων.

Εκτεταμένη αναφορά έγινε στο μεγαλύτερο δίκτυο WiMAX σε λειτουργία, που εχει αναπτυχθεί απο την ITC στην Σαουδική Αραβία, καθώς επίσης και στα αποτελέσματα ελέγχου συμβατότητας των συσκευών WiMAX που έγινε στα πλαίσια του πρόσφατου Plugfest στις ΗΠΑ, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι κκ Δρ. Γ. Αργυρόπουλος, Πρόεδρος, FITCE Europe, Δρ. Dr. G. Yovanof, Καθηγητής και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων και Δικτύων Αισθητήρων του AIT, Δρ. Dr. Π. Δάλλας, Wireless Systems Manager, Intracom Telecom, Τ. Γρυπάρης, Technology Specialist, Bechtel EAMS, Διευθυντής Προγράμματος, Γ. Λιβιεράτος, Account Manager Carrier Networks, UNINORTEL, Δρ. Γ. Αγαπίου, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Ασύρματων και Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ, Δρ Χ. Στελλάκης, Telecommunications Project Section Manager, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Δρ Ν. Βλασσόπουλος, Head of Spectrum Division, ΕΕΤΤ, Καθηγητής Β. Βασσάλος, Μέλος ΔΣ του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Δρ. Π. Τζερέφος, Strategy Development Manager, Vodafone, Λ. Λέντζαρης, Γενικός Διευθυντής, Hellas on Line, Σ. Μαλαχίας, Infrastructure Planning & Deployment, Hellas on Line, Δρ. Χ. Παπαχρήστος, Project Manager HellasSatNet, HellasSat, Δρ Γ. Τενίδης, ITC Program και Δρ. E. Dinan, Chief Network Planning, Bechtel Telecommunications.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων ανώτερα στελέχη του ιδιωτικού τομέα και της δημόσιας διοίκησης, σύμβουλοι επιχειρήσεων και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Το ενδιαφέρον του ακροατηρίου διατηρήθηκε αμείωτο μέχρι το τέλος του Forum που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, με την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων εταιριών και θεσμικών οργάνων του χώρου που συμπεριλάμβανε τους: INTRACOM Telecom, VODAFONE, EETT, Craig Wireless Group, UNINORTEL, και Hellas on Line.

Στη συζήτηση συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης με το πανεπιστήμιο Stanford, ο καθηγητής Paulraj Arogyaswami, και τεχνικός διευθυντής της Beceem Communications, μία απο τις τρείς εταιρίες παραγωγής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων WiMAX παγκοσμίως.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου ήταν η INTRACOM TELECOM, χορηγοί οι Bechtel, Converge, Hellas On Line, PRC, μέγας χορηγός επικοινωνίας τα NetFAX, netweek και χορηγοί επικοινωνίας η Ναυτεμπορική, το PC Magazine, το Flash.gr, το New Economy Observer (ne.o), το DAILY Resellers Network καθώς και το Communication Solutions.

Σχετικά με το Athens Information Technology (AIT)

To ΑΙΤ είναι ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο αριστείας στην Έρευνα και την Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση που ιδρύθηκε το 2001 από τον Όμιλο INTRACOM.

Το ΑΙΤ αποτελεί την μεγαλύτερη ιδωτική επένδυση στην Ελλάδα στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης και έχει αποκλειστική πανευρωπαϊκή συνεργασία με το κορυφαίο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Carnegie Mellon, συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο του Harvard και με το Ίδρυμα Κόκκαλη σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα, το ΑΙΤ έχει χορηγήσει περισσότερες από 250 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές από 21 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v