Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Πρόταση για απόκτηση καλυμμένων ομολογιών

Προαιρετική πρόταση για την απόκτηση μέρους ή συνόλου υφιστάμενων καλυμμένων ομολογιών σταθερού επιτοκίου υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

ΕΤΕ:Πρόταση για απόκτηση καλυμμένων ομολογιών
Προαιρετική πρόταση για την απόκτηση μέρους ή συνόλου υφιστάμενων καλυμμένων ομολογιών σταθερού επιτοκίου υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Ως διαχειριστές (Deal Managers) λειτουργούν η Credit Suisse Securities (Europe), η Deutsche Bank AG London Branch, η Merrill Lynch International και η Morgan Stanley & Co. International Ρlc.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, πρόκειται για καλυμμένες ομολογίες 1,5 δισ. ευρώ και για υβριδικούς τίτλους σε ευρώ και βρετανική λίρα περίπου 350 εκατ. ευρώ. Της πρότασης προηγήθηκαν έγκριση από την ΤτΕ και την ευρωπαϊκή διεύθυνση ανταγωνισμού καθώς και συζήτηση με την τρόικα.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά τίτλους της σειράς 3 που λήγουν το 2016 και δεν απευθύνεται σε επενδυτές των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Με βάση αυτήν, η ΕΤΕ προτίθεται να αγοράσει τις καλυμμένες ομολογίες στο 70% της ονομαστικής αξίας, δηλαδή με premium, καθώς σήμερα οι συγκεκριμένοι τίτλοι τελούν υπό διαπραγμάτευση, με μικρούς όγκους, κοντά στο 60% της ονομαστικής αξίας.

Από την άλλη πλευρά, οι υβριδικοί τίτλοι αγοράζονται στο 45% της ονομαστικής τους αξίας, ενώ τελούν υπό διαπραγμάτευση στο 30%.

Η πρόταση έχει ισχύ μέχρι τις 13 Ιανουαρίου. Εντάσσεται στο πρόγραμμα επανακεφαλαιοποίησης που έχει υποβάλει η τράπεζα προ τριμήνου. Ουσιαστικά, είναι η δεύτερη κίνηση σε αυτήν την κατεύθυνση, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση προνομιούχων μετοχών.

***Δείτε αναλυτικά την πρόταση στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v