Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG Real Estate: Από 8- 10/7 η δημόσια προσφορά

Από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά της MIG Real Estate με την έκδοση 2,5 εκατ. νέων μετοχών και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 7,5 εκατ. ευρώ. Στις 13/7 ανακοινώνεται η τιμή διάθεσης.

MIG Real Estate: Από 8- 10/7 η δημόσια προσφορά
Από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά της MIG Real Estate με την έκδοση 2,5 εκατ. νέων μετοχών και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 7,5 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, το δεσμευτικό εύρος τιμών θα ανακοινωθεί στις 4 και 5 Ιουλίου.   

Η αύξηση που ακολουθεί την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πραγματοποιείται με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, με καταβολή μετρητών και με έκδοση 2,5 εκατ. νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μία. 

Σύμφωνα με την εταιρία, ποσοστό τουλάχιστον 30% των μετοχών της δημόσιας προσφοράς (ήτοι 750.000 μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών ημεδαπών και αλλοδαπών θεσμικών και λοιπών επενδυτών, ποσοστό τουλάχιστον 30% των μετοχών της δημόσιας προσφοράς (ήτοι 750.000 μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών ιδιωτών επενδυτών, ενώ ποσοστό τουλάχιστον 40% των μετοχών (ήτοι 1.000.000 μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των δύο κατηγοριών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών.

Για τη συγκεκριμένη ΑΜΚ δεν υπάρχει πρόβλεψη για μερική κάλυψη και σε περίπτωση που δεν αναληφθεί το σύνολο των προσφερόμενων μετοχών με δημόσια προσφορά από το επενδυτικό κοινό τότε η δημόσια προσφορά θα ακυρωθεί και τα κεφάλαια των επενδυτών θα αποδεσμευτούν και θα τους αποδοθούν.

Επίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ανάδοχοι, δηλαδή η Marfin Egnatia Βank και η Τράπεζα Πειραιώς, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την ικανοποίηση των όρων περί διασποράς των μετοχών.

Σε περίπτωση που η δημόσια προσφορά καλυφθεί, αλλά βάσει των οριστικών στοιχείων κατανομής δεν ικανοποιείται το κριτήριο της επαρκούς διασποράς, οι ανάδοχοι θα διατηρήσουν τα κεφάλαια των επενδυτών δεσμευμένα στους λογαριασμούς των εγγραφομένων μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης περί της εισαγωγής από το Δ.Σ. του Χ.Α. Αν η σχετική απόφαση είναι αρνητική, τότε τα κεφάλαια των επενδυτών θα αποδεσμευτούν και θα τους αποδοθούν.

Σύμβουλος έκδοσης έχει οριστεί η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας.

Το χρονοδιάγραμμα

Την 1η Ιουλίου δημοσιεύεται το ενημερωτικό δελτίο, ενώ στις 4 και 5 Ιουλίου ανακοινώνεται το δεσμευτικό εύρος τιμών μέσω της ανακοίνωσης-πρόσκλησης στο επενδυτικό κοινό. Στις 8 Ιουλίου ξεκινά η δημόσια προσφορά, η οποία λήγει στις 10 του μήνα.

Στις 13 Ιουλίου ανακοινώνεται η τιμή διάθεσης και η κατανομή των προσφερόμενων μετοχών, ενώ για τις 17 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η σύγκληση του Δ.Σ. του χρηματιστηρίου για την έγκριση της διασποράς και της εισαγωγής των μετοχών της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v