Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Ανάληψη νέου έργου ύψους 10,15 εκατ. ευρώ

Σε νέο ερευνητικό έργο που αφορά τη μελέτη και ανάπτυξη ενός νέου δορυφορικού συστήματος 3ης γενιάς συνολικού προϋπολογισμού 10,15 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Space Hellas. Το έργο φέρει την επωνυμία MAESTRO και γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FP6/IST.

Space: Ανάληψη νέου έργου ύψους 10,15 εκατ. ευρώ
Σε νέο ερευνητικό έργο που αφορά τη μελέτη και ανάπτυξη ενός νέου δορυφορικού συστήματος 3ης γενιάς συνολικού προϋπολογισμού 10,15 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Space Hellas.

Ειδικότερα, σχετική ανακοίνωση της εταιρίας υπογραμμίζει πως το έργο φέρει την επωνυμία MAESTRO (Mobile Applications & Services based on Satellite & Terrestrial Interworking) και γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FP6/IST.

Σύμφωνα με την Space, τo ερευνητικό έργο MAESTRO αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη του καινοτόμου δορυφορικού συστήματος 3ης γενιάς S-DMB (Satellite Digital Multimedia Broadcast), το οποίο θα παρέχει νέες επωφελείς και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πολυμέσων με broadcast/multicast χαρακτηριστικά για κινητούς χρήστες.

H Space Hellas αναφέρει πως, σε συνεργασία με την θυγατρική της εταιρία SpaceNet, συμμετέχουν ενεργά σε σημαντικές φάσεις υλοποίησης του έργου, με ιδιαίτερη έμφαση στον προσδιορισμό και την ανάπτυξη των υπηρεσιών για το δορυφορικό σύστημα του S-DMB, καθώς και την μελέτη των τεχνικών πρόσβασης του συστήματος. Επιπλέον, η Space έχει αναλάβει τη διαχείριση και το συντονισμό του πακέτου εργασίας που είναι υπεύθυνο για την εκτέλεση των πειραματικών δοκιμών για την επιβεβαίωση των λειτουργιών και της απόδοσης του συστήματος. Στην κοινοπραξία της οποίας ηγείται η γαλλική Alcatel Space, συμμετέχουν 20 φορείς από οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες.

Το S-DMB, συνεχίζει η εταιρία, έχει μεταξύ άλλων ως στόχο, την αποτελεσματική σύγκλιση δορυφορικών και επίγειων δικτύων κινητών τηλεπικοινωνιών. Κάνοντας χρήση των προτύπων UMTS και αξιοποιώντας τις εγγενείς broadcasting δυνατότητες των δορυφορικών συστημάτων, το S-DMB έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρέχοντας τη δυνατότητα μετάδοσης σε πολύ μεγάλης γεωγραφικής έκτασης περιοχές. Έτσι, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι από το φάσμα συχνοτήτων των επίγειων δικτύων κινητής τηλεφωνίας, χωρίς παράλληλα να υπάρχουν περιορισμοί στις τερματικές συσκευές ή στον ίδιο τον καταναλωτή.

Επιπλέον η Space επισημαίνει, πως το ερευνητικό έργο MAESTRO, έρχεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες των προγραμμάτων IST MoDIS (Mobile Digital Satellite), συνολικού προϋπολογισμού 6,3εκατ. ευρώ, και IST SATIN (Satellite UMTS IP Based Network), συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, με ενεργό συμμετοχή της Space Hellas.

Η Space Hellas τονίζει πως αυτή και η θυγατρική της εταιρία SpaceNet, είναι οι μόνες ελληνικές εταιρίες οι οποίες, σε συνεργασία με την Alcatel Space και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες, συμμετείχαν στην ανάπτυξη και των τριών αυτών σημαντικών ερευνητικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 20,75 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v