Visa Innovation Program Europe: Ποιες fintechs επιλέχθηκαν για το 2025

Στόχος του προγράμματος, η υποστήριξη της ανάπτυξης του fintech, στη βελτίωση των λύσεων ψηφιακών πληρωμών και στην επιτάχυνση του μέλλοντος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Τα οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Visa Innovation Program Europe: Ποιες fintechs επιλέχθηκαν για το 2025

Έξι εταιρείες fintech επιλέχθηκαν για να λάβουν μέρος στον νέο κύκλο του Visa Innovation Program Europe για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα συνεργαστούν με το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών, μεντόρων και επενδυτών της Visa για την προώθηση της καινοτομίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στον κλάδο πληρωμών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης του fintech, στη βελτίωση των λύσεων ψηφιακών πληρωμών και στην επιτάχυνση του μέλλοντος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Το πρόγραμμα το 2019, ξεκίνησε αρχικά σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία. Επεκτάθηκε στην Ισπανία το 2022 και την επόμενη χρονιά στην Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Μάλτα. Σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, γίνεται συνεργασία με την Eleven Ventures και την Endeavor Greece.

Μέσω του προγράμματος, οι fintechs συστήνονται σε συνεργάτες και σημαντικούς οργανισμούς για πιθανές συνεργασίες, παρέχοντάς τους να δοκιμάσουν, να επικυρώσουν και να επιταχύνουν τις λύσεις τους σε πραγματικές συνθήκες αγοράς. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα αναπτύσσεται γύρω από βασικές θεματικές που ανταποκρίνονται στις πιο μεγάλες προκλήσεις και στον κλάδο του κλάδου.

Για το 2025, το Visa Innovation Program Europe διερευνά:

  • Την Τεχνητή Νοημοσύνη και την προώθηση εμπειριών πληρωμών νέας γενιάς
  • Το embedded finance και την ενδυνάμωση του εμπορίου
  • Την κίνηση κεφαλαίων
  • Το βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους άξονες, αναζητήθηκαν οι πλέον καινοτόμοι fintechs για να αντιμετωπίσουν περισσότερες από τις παραπάνω προκλήσεις, διαμορφώνοντας το μέλλον των οικονομικών υπηρεσιών.

Η Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια της Visa για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ δήλωσε: «Από την έναρξή του, το Visa Innovation Program Europe αποτελεί καταλύτη για πρωτοποριακές λύσεις στον χώρο του fintech, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών, ηγετών του κλάδου και νεοφυών επιχειρήσεων έξι. Complytek, BankUniverse, Ask Wire, και Travelr, που αποδεικνύουν ότι μπορούν να κάνουν αλλαγές στον κλάδο Προς όλους τους συμμετέχοντες:

Οι fintechs που επιλέχθηκαν για το Visa Innovation Europe Program για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα είναι οι εξής:

  1. ShareID (Γαλλία): Καταπολέμα την απάτη ταυτότητα και τα ζητήματα συμμόρφωσης, διευκολύνοντας την ταυτοποίηση για κλάδους που υπόκεινται σε ρυθμίσεις. Παρέχει σε πραγματικό χρόνο λύσης διατήρησης απορρήτου για απόπειρα επαλήθευσης χρήστη χωρίς αποθήκευση προσωπικών δεδομένων παρέχοντας ασφάλεια και ομαλή εμπειρία χρήσης.
  2. Binderr (Μάλτα): Είναι ένα διεθνές marketplace που συνδέει επιχειρήσεις με τράπεζες και παρόχους νομικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Χρησιμοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες KYC/KYB, δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες που υπόκεινται σε ένα πλαίσιο που υποδέχεται πελάτες με ασφάλεια, ενώ προσφέρει στις ρυθμιστικές επιχειρήσεις πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών.
  3. Complytek (Κύπρος): Παρέχει μια πλατφόρμα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επιτρέποντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εντοπίζονται γρήγορα εκατομμύρια επικίνδυνα στοιχεία και να διαχειρίζονται ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας αυτόνομους AI agents.
  4. BankUniverse (Ελλάδα): Είναι μια διαδικτυακή λύση που ενισχύει τις ψηφιακές πωλήσεις και την εμπειρία των πελατών για τις τράπεζες. Ενσωματώνει δεδομένα Google Analytics και CRM για στόχευση κοινού, προτάσεις που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, αναφορές σε πραγματικό χρόνο και πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών.
  5. Ask Wire (Κύπρος): Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη παρέχει αναλύσεις ακίνητης περιουσίας, προσφέροντας αυτοματοποιημένες αποτιμήσεις ακινήτων, εκτιμήσεις περιβαλλοντικών κινδύνων και πληροφορίες για τις αγορές σε τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστές και μεσίτες μέσω μιας πλατφόρμας που βασίζεται σε API.
  6. Travelr (Ελλάδα): Είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα fintech B2B SaaS που απλοποιεί την εταιρική διαχείριση ταξιδιών παρέχοντας τη δυνατότητα κρατήσεων σε όλο τον κόσμο, εργαλεία εξοικονόμησης κόστους, αυτοματοποιημένες εγκρίσεις και χρηματοπιστωτικές ενοποιήσεις για επιχειρήσεις και ταξιδιωτικές γραφές.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v