Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Instagram: Νέες λειτουργίες γονικής επίβλεψης για εφήβους στην Ελλάδα

Οι γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν πλέον μεταξύ άλλων να βλέπουν πόσο χρόνο περνά ο έφηβός τους στο Instagram κάθε μέρα -και να βάζουν καθημερινά όρια χρόνου χρήσης.

Instagram: Νέες λειτουργίες γονικής επίβλεψης για εφήβους στην Ελλάδα

Το Instagram μόλις ανακοίνωσε ορισμένα νέα εργαλεία και πόρους που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη γονέων, κηδεμόνων και εφήβων στο Instagram.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει:

Παρουσίαση εργαλείων γονικής επίβλεψης στο Instagram: Παρουσιάζονται τα εργαλεία γονικής επίβλεψης του Instagram στην Ελλάδα σήμερα. Τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν στους γονείς και τους κηδεμόνες να:

  1. Στείλουν στον έφηβό τους μια πρόσκληση για επίβλεψη του λογαριασμού του ή να αποδεχτούν μια πρόσκληση από τον έφηβό τους.
  2. Βλέπουν πόσο χρόνο περνά ο έφηβός τους στο Instagram κάθε μέρα -και να βάζουν καθημερινά όρια χρόνου χρήσης.
  3. Προγραμματίζουν διαλείμματα για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
  4. Βλέπουν ποιον ακολουθεί ο έφηβός τους και ποιος τους ακολουθεί.
  5. Να ειδοποιούνται όταν ο έφηβός τους επιλέγει να μοιραστεί ότι έχει αναφέρει έναν λογαριασμό ή μια ανάρτηση, συμπεριλαμβανομένου του ποιος αναφέρθηκε και του τύπου περιεχομένου.

Έναρξη λειτουργίας του Οικογενειακού Κέντρου: Οι γονείς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο θα μπορούν επίσης να επισκέπτονται το Οικογενειακό Κέντρο του Instagram, το οποίο περιέχει πόρους που υποστηρίζονται από ειδικούς για να βοηθήσουν τους εφήβους και τους γονείς τους να πλοηγηθούν στον ψηφιακό κόσμο.

• Νέες λειτουργίες που βοηθούν τους εφήβους να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους στο Instagram: Τώρα δοκιμάζεται μια νέα λειτουργία ώθησης παγκοσμίως, η οποία θα ενθαρρύνει τους εφήβους να μεταβούν σε διαφορετικό θέμα, εάν βλέπουν επανειλημμένα τον ίδιο τύπο περιεχομένου στην Εξερεύνηση. Αν και είναι επί του παρόντος μια δοκιμή, ευελπιστούν να κυκλοφορήσει πλήρως σύντομα.

Πρόσφατα το Instagram δημοσίευσε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλαίσιο που χρησιμοποιούν καθώς αναπτύσσουν λειτουργίες για νέους. Δημιούργησαν αυτή τη διαδικασία για να τους βοηθήσει να εφαρμόσουν τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (UNCRC) στην ανάπτυξη των προϊόντων τους. Το πλαίσιο αυτό καθοδηγεί όλες τις ομάδες στη Meta σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής αυτού του προτύπου σε όλη την ανάπτυξη ψηφιακών εμπειριών για ηλικίες κάτω των 18 ετών.
Σχεδίασαν όλες τις νέες λειτουργίες τους με τη συμβολή εφήβων, γονέων, ειδικών και υπευθύνων χάραξης πολιτικής και θα συνεχίσουν να εργάζονται συλλογικά για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των νέων στις εφαρμογές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v