Ομιλος Quest: Στα €60 εκατ. οι φετινές επενδύσεις

Οι τέσσερις άξονες του επενδυτικού σχεδιασμού για το 2022. Δεν αποκλείεται το σενάριο εξαγοράς, αν κριθεί συμφέρον. Οι εκτιμήσεις για την πορεία των οικονομικών μεγεθών.

Ομιλος Quest: Στα €60 εκατ. οι φετινές επενδύσεις

Την εκτίμησή της ότι οι επενδύσεις του ομίλου θα διαμορφωθούν στο σύνολο του 2022 στα 60 εκατ. ευρώ (από 14 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο) εξέφρασε η διοίκηση της Quest Holdings, στο πλαίσιο του χθεσινού conference call προς τους αναλυτές.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις των 60 εκατ. ευρώ περιλαμβάνουν κυρίως:

  • Το νέο αποθηκευτικό κέντρο της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS που ήδη ολοκληρώθηκε και έχει τεθεί σε κανονική λειτουργία.
  • Τη διάθεση περίπου 30-35 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των μετοχών (πέντε εκατ.) και για κεφάλαιο κίνησης στην Γ.Ε. Δημητρίου (ενίσχυση των επιδόσεων στον τομέα του κλιματισμού, που φέρεται να έχει πολύ καλές προοπτικές τα επόμενα χρόνια, λόγω του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής).
  • Τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Infoquest Technologies στον Ασπρόπυργο.
  • Τις εξαγορές φωτοβολταϊκών πάρκων με στόχο η συνολική ισχύς των μονάδων του ομίλου να ξεπεράσει στο τέλος του έτους τα 35 Mw. Ήδη πέρα από τις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει μέσα στο 2022, ο όμιλος δουλεύει εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση, στοχεύοντας σε νέες εξαγορές φωτοβολταϊκών πάρκων που θα αποφέρουν εσωτερικό βαθμό αποδοτικότητας (IRR) άνω του 15%.

Πέραν αυτών, η διοίκηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε κάποια εξαγορά άλλης εταιρείας, εφόσον αυτό κριθεί συμφέρον για τον όμιλο.

Σε κάθε περίπτωση, χρηματοδοτικοί πόροι υπάρχουν καθώς η Quest Holdings έκλεισε το πρώτο φετινό εξάμηνο με θετικό καθαρό ταμείο 16 εκατ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και οι πολύ μεγάλες πιστωτικές γραμμές που διαθέτει στις τράπεζες.

Για τη φετινή πορεία του ομίλου, η διοίκηση της εισηγμένης επανέλαβε τις εκτιμήσεις της σε ό,τι αφορά τις συνεχιζόμενες εργασίες για περιορισμένη άνοδο στον κύκλο εργασιών και για ελαφρά υποχώρηση των κερδών της, σημειώνοντας ωστόσο ότι αρκετοί τομείς δραστηριοποίησης δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, όπως: α) Ο τομέας της ενέργειας, β) Ο κλάδος λογισμικού που λόγω των πολλών έργων που ανατίθενται από Ευρώπη και Ελληνικό Δημόσιο παρουσιάζει ισχυρές ανοδικές προοπτικές (ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ύψους 460 εκατ. ευρώ), γ) Η ACS που μετά από προσωρινή «κοιλιά» στο πρώτο εξάμηνο (σύγκριση με πέρυσι όπου τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά για 4,5 μήνες) αναμένεται να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v