ΔΕΗ, MENA HUB, CYTA, TTSA υπέγραψαν συμφωνία μετόχων για τον EMC

Αφορά στην εγκατάσταση ενός καλωδίου οπτικών ινών μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία. Τα πλεονεκτήματα.

ΔΕΗ, MENA HUB, CYTA, TTSA υπέγραψαν συμφωνία μετόχων για τον EMC

Ελλάδα και Σαουδική Αραβία συμφώνησαν την Τρίτη πάνω στους βασικούς όρους ενός κοινού εγχειρήματος για την εγκατάσταση ενός καλωδίου οπτικών ινών μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το "East to Med data Corridor", ένα υποθαλάσσιο και επίγειο καλωδιακό σύστημα μεταφοράς δεδομένων , θα αναπτυχθεί από το MENA HUB, που ανήκει στην STC της Σαουδικής Αραβίας και στην ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δορυφορικών εφαρμογών TTSA. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ελλάδας (ΔΕΗ) και ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Κύπρου CYTA, θα έχουν επίσης μερίδιο στο έργο.

Επιπρόσθετες πληροφορίες:

  • Υπογραφή της συμφωνίας μετόχων μεταξύ MENA HUB, CYTA, ΔΕΗ και TTSA την Τρίτη στην Αθήνα, παρουσία του Πρίγκιπα Mohammed bin Salman bin Abdulaziz, διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, και του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Τεράστια αύξηση στη συνδεσιμότητα δεδομένων από την Ευρώπη στην Ασία μέσω της Σαουδικής Αραβίας
  • Το Joint Venture μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας θα οδηγήσει στην εγκατάσταση ενός καλωδίου μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της Ελλάδας ως Ανατολική Πύλη Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σαουδικής Αραβίας ως τον Περιφερειακό Ψηφιακό Κόμβο μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ασίας.
  • Το «MENA Hub», ο βραχίονας διεθνούς συνδεσιμότητας και Κέντρων Δεδομένων της STC της Σαουδικής Αραβίας, θα κατασκευάσει την καλωδιακή υποδομή σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δορυφορικών εφαρμογών TTSA.
  • Το έργο EMC δίνει τη δυνατότητα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, στην Ελλάδα και την Κύπρο να αξιοποιήσουν τη γεωγραφική τους θέση, δημιουργώντας τον τόσο απαραίτητο για την παγκόσμια οικονομία νέο διάδρομο μεταφοράς δεδομένων, τοποθετώντας τις χώρες στο επίκεντρο μεταφοράς, αποθήκευσης και δημιουργίας δεδομένων στην Ευρασία, μέσω της δημιουργίας μια υποδομή ψηφιακής συνδεσιμότητας ανάμεσα στις χώρες, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εποχής του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Το καλώδιο EMC έχει σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να υλοποιήσει το Σχέδιο “Vision 2030” του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», μετατρέποντας το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σε «Περιφερειακό Ψηφιακό Κόμβο» και καθιστώντας την Ελλάδα και την Κύπρο «Ανατολική Πύλη Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v