Το 2023 ανοίγει το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος

Πριν από λίγες ημέρες, η αρμόδια πολεοδομία έδωσε προέγκριση της οικοδομικής άδειας για το νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα. Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του ομίλου Ευμορφίδη.

Το 2023 ανοίγει το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος

Μέσα στο 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο ξενοδοχειακό project της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, της Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακινήτων του ομίλου της οικογένειας Ευμορφίδη, η οποία συνδέεται με την εταιρεία COCO-MAT. Πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε από την αρμόδια πολεοδομία προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την ανακατασκευή του κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Φαλήρου 22-22B και Δημητρακοπούλου 21-25 στην Αθήνα και τη μετατροπή του σε ένα ξενοδοχείο, δυναμικότητας 117 δωματίων.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιούνιο η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ που καθόρισε τους ειδικούς όρους δόμησης του ακινήτου, το οποίο έχει διατηρητέες όψεις, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Φphi Hotel, όπως θα ονομάζεται το νέο 4 αστέρων ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος, είναι το δεύτερο ξενοδοχείο της ΑΕΕΑΠ στην περιοχή Μακρυγιάννη, σε μικρή απόσταση από την Ακρόπολη, μετά το COCO-MAT Athens BC στην οδό Φαλήρου, στον αριθμό 5.

Το ακίνητο, το οποίο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2018, θα μετατραπεί από πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων σε πολυτελές ξενοδοχείο, με τη συνολική δόμηση των σχεδόν 4.400 τ.μ. να καταμερίζεται επί της οδού Δημητρακοπούλου σε τέσσερις ορόφους εντός του περιβλήματος της νεοκλασικής όψης και δύο ορόφους πάνω από αυτήν, ενώ επί της οδού Φαλήρου σε τέσσερις ορόφους εντός του περιβλήματος της νεοκλασικής όψης και τρεις ορόφους πάνω από αυτήν. Στο δώμα του κτιρίου θα δημιουργηθεί ελληνικός βοτανικός κήπος, τον οποίο θα κοσμεί μία πληθώρα φυτών και δέντρων που υπάρχουν στη χώρα μας.

Η θέση του κτιρίου κάτω από την Ακρόπολη «υπαγορεύει», όπως αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας, τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου ακολουθώντας το ρεύμα του «Νέου Αστικού Σχεδιασμού».

Το όνομα του ξενοδοχείου, Φphi Hotel, προέρχεται από τον «χρυσό» αριθμό Φ (που υποδηλώνει την τέλεια αρμονία και πρώτοι ανακάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες) και μέσω του σχεδιασμού του επιχειρείται η αποτύπωση της αρμονίας που ενυπάρχει στη χρυσή αναλογία. Ο λιτός σχεδιασμός του ανακατασκευασμένου κτιρίου πρόκειται να «δέσει» αρμονικά με τις διατηρητέες όψεις του ακινήτου, προσδίδοντάς τους ταυτόχρονα πρωταγωνιστικό ρόλο. Για την ανακατασκευή του κτιρίου έχει επιλεγεί το υλικό «κορτέν», που χρησιμοποιείται στις εξωτερικές επενδύσεις και έρχεται να καλύψει όλες τις επιφάνειες του νέου κτιρίου, δίνοντας έτσι την αίσθηση της μονολιθικότητας.

Στο οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 821 τ.μ., αρχικά στεγαζόταν τριώροφο σχολικό κτίριο, με ενδιαφέροντα μορφολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, κάποια εκ των οποίων διαχρονικά προστατεύθηκαν και διατηρήθηκαν. Επρόκειτο για τριώροφο λιθόκτιστο κτίριο των αρχών του προηγούμενου αιώνα (1908), με κάτοψη «Π» από την οδό Φαλήρου και «Τ» από την οδό Δημητρακοπούλου, ενωμένα μεταξύ τους με χαρακτηριστική αυλή στο κέντρο. Σήμερα υπάρχουν μόνο οι όψεις αυτών των κτισμάτων.

Αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατασκευάστηκε πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 5.830 τ.μ., ο οποίος υπάρχει μέχρι σήμερα. Ο σταθμός αποτελείται από 8 υπέργειους ορόφους και 2 υπόγεια από την οδό Δημητρακοπούλου και 9 υπέργειους ορόφους και ένα υπόγειο από την οδό Φαλήρου.

Το χαρτοφυλάκιο

Η Μπλε Κέδρος ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και στις 21 Μαρτίου του 2017 αδειοδοτήθηκε ως ΑΕΕΑΠ με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε ακίνητα, με στόχο τη δημιουργία ισχυρού χαρτοφυλακίου ακινήτων με καλή και σίγουρη απόδοση, την επίτευξη σταθερών χρηματοοικονομικών ροών, την παροχή ανταγωνιστικής σχέσης απόδοσης / κινδύνου στους μετόχους και την ισχυρή κεφαλαιακή δομή.

Η ΑΕΕΑΠ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 33 ακίνητα, η αγοραία αξία των οποίων ανέρχεται σε πάνω από 84 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει 14 εμπορικά ακίνητα, 7 ξενοδοχεία, 2 οικιστικά ακίνητα, 7 αγροτεμάχια και 3 οικόπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v