Υπογράφει MoU με την China Development Bank η ΔΕΗ

Η συμφωνία θα σφραγιστεί κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώνει η ΔΕΗ στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Υπογράφει MoU με την China Development Bank η ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.), στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το στρατηγικό Συνέδριο Investment Opportunities in Southeastern Europe - Trends and challenges in the energy sector, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, ώρες 09:00 έως 16:00, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo και το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). 

Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εντάσσεται στο πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στοχεύει να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκης, ο πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης καθώς και εκπρόσωποι εταιριών και τραπεζών από την Κίνα και τη Ν.Α. Ευρώπη.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΔΕH Α.Ε φιλοδοξεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην ανοικοδόμηση του ενεργειακού περιβάλλοντος αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική και στον εκσυγχρονισμό του. Διαμέσου του διαχρονικά ηγετικού της ρόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, φιλοδοξεί επιπρόσθετα να σηματοδοτήσει το πλαίσιο επέκτασης των επενδύσεων, με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργειών και την αναβάθμιση των δικτύων ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας (MοU) μεταξύ της China Development Bank (CDB) και της ΔΕH Α.Ε.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει επιπλέον την ανάδειξη της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας ως πύλης και ενεργειακού κόμβου για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη καθώς και την ανάλυση των ευκαιριών που παρουσιάζει η δυναμική διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή και θα αναπτυχθεί στις εξής ενότητες:

1. Τάσεις κι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

2. Προοπτικές κι επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης

3.  Παραγωγή ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

4. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πηγές και Αποθήκευση

5. Χρηματοδοτικά εργαλεία άμεσων και έμμεσων επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v